Карпа, Дереш, Жадан. Українські письменники під час карантину проведуть авторські читання онлайн

Жадан читатиме свої твори першим
Фото: Сергій Жадан [офіційна сторінка] / Facebook

Послухати твори українських письменників в авторському виконанні можна на Facebook-платформі організаторів онлайн-читань – Форумі видавців.

Із 21 березня до 2 квітня українські письменники візьмуть участь в онлайн-читаннях, повідомляє на своїй Facebook-сторінці організатор заходу Форум видавців.

Участь у проєкті підтвердили Сергій Жадан, Ірена Карпа, Любко Дереш, Галина Шиян та Остап Сливинський.

Авторські читання відбуватимуться що два дні, починаючи із 21 березня – початок прямих ефірів заплановано на 20.30.

Першим учасником проєкту анонсовано українського письменника Сергія Жадана. На своїй сторінці у Facebook він розповів, що планує прочитати свої нові твори, а потім відповість на запитання слухачів.

суботу о 20.30 виходьте на зв'язок, почитаю вам нове та давнє", – підписав письменник анонс онлайн-виступу.

Організатори онлайн-читань підкреслили, що проєкт організовано для того, щоб читачі могли послухати улюблених авторів, не порушуючи карантину.

Із 12 березня в Україні через поширення коронавірусної інфекції введено карантин: у країні заборонили масові заходи і закрили навчальні заклади. Обмежувальні заходи триватимуть до 3 квітня. Окрім того, в ніч на 16 березня Україна повністю заборонила в'їзд на територію країни іноземним громадянам, а із 17 березня зупинено авіаційне сполучення з іншими країнами.

18 березня в Україні зупинено залізничні, авіа- й автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, а також зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі. Особистий автомобільний транспорт громадян може пересуватися без обмежень.