Мадонна, Леді Гага, Де Ніро, Тайсон стали жертвами атаки хакерів

Хакери заявили, що дістали контракт на світовий тур Мадонни Madame X у 2019–2020 роках
Фото: madonna / Instagram

Хакери стверджують, що дістали особисту інформацію знаменитостей, серед яких американські співачки Мадонна, Леді Гага, актор Роберт Де Ніро і боксер Майк Тайсон.

Хакери зламали комп'ютерну систему адвокатської контори Сайт Grubman Shire Meiselas & Sacks у Нью-Йорку, яка обслуговує багатьох зірок. Про це повідомляє BBC.

Серед постраждалих назвали музикантів і акторів Мадонну, Леді Гагу, Елтона Джона, Дрейка, Рода Стюарта, репера Lil Nas X, Роберта Де Ніро, Барбару Стрейзанд, Баррі Манілов, Леді Гагу, U2, боксера Майка Тайсона.

Сайт Grubman Shire Meiselas & Sacks недоступний. За твердженням хакерів, вони заволоділи 756 гігабайтами інформації, зокрема контрактами й особистим листуванням музикантів і акторів Голлівуду.

Зокрема, вони нібито дістали контракт на світовий тур Мадонни Madame X у 2019–2020 роках і вимагають викуп від адвокатської контори. У якому саме розмірі – невідомо.

Хакери, які скоїли атаку, називають себе REvil і Sodinokibi. Вони в січні 2020 року атакували сайти компанії обміну валюти Travelex. Про це повідомляє BBC.

Хакерська атака полягає в тому, що шкідливі віруси блокують доступ до комп'ютерної системи, а потім вимагають викуп за відновлення доступу до інформації.

"У компаній, що опинилися в такому становищі, мало варіантів. Невиплата викупу призведе до публікації інформації; виплата – до хиткої обіцянки зловмисників видалити вкрадені файли", – прокоментував ситуацію аналітик із кіберзагроз із фірми Emsisoft Бретт Келлоу.

США і Великобританія на початку травня заявили про збільшення хакерських атак у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. Станом на 13 травня у світі коронавірусом заразилося понад 4,2 млн осіб, померло 291 тис., одужало 1,4 млн, інформує Університет Джонса Гопкінса.