Герцогиня Меган подала до суду на британський таблоїд

Меган Маркл судитиметься з таблоїдом
Фото: ЕРА

За словами принца Гаррі, чоловіка герцогині Сассекської Меган, журналісти проводять безжальну кампанію проти його дружини вже понад рік, публікуючи інформацію, що спотворює дійсність.

Герцогиня Сассекська Меган Маркл подала до суду на британський таблоїд Mail on Sunday та його видавця Associated Newspapers через незаконну публікацію її особистого листа. Про це йдеться в офіційній заяві її чоловіка принца Гаррі.

"Я втратив свою матір, і тепер я спостерігаю, як моя дружина стає жертвою тих самих могутніх сил", – повідомив він.

За словами принца, безжальну кампанію проти його дружини проводили під час її вагітності й вона триває зараз, і цього разу журналісти навмисно вирізали з тексту листа деякі фрази і слова, щоб спотворити його зміст.

Юристи герцогині подали позов про неправомірне використання приватної інформації, порушення авторських прав і закону про захист персональних даних.

Як пише Financial Times, приводом для позову є стаття в Mail on Sunday від лютого поточного року, у якій було опубліковано витяги з листа Меган до свого батька Томаса Маркла. У ньому герцогиня просила припинити завдавати їй болю за допомогою преси.

Представник Mail on Sunday заявив, що видання вважає свою статтю такою, що відповідає всім стандартам, і всіляко захищатиметься в суді.