Падалко обрала одяг червоного кольору, щоб підтримати людей із гемофілією

Падалко: В Україні понад 2500 людей із гемофілією
Фото: marichkapadalko / Instagram

17 квітня святкують Всесвітній день боротьби з гемофілією. Українська телеведуча Марічка Падалко за допомогою червоного кольору в одязі приєдналася до руху #allinred, організованого для привернення уваги до профілактики цього захворювання.

Українська телеведуча Марічка Падалко 17 квітня приєдналася до руху #allinred, опублікувавши в Instagram селфі, на якому зображена в одязі червоного кольору.

За словами ведучої, у такий спосіб вона висловила солідарність із тими, хто хворіє на гемофілію – генетичне спадкове захворювання, пов'язане з порушенням процесу згортання крові.

"В Україні більше 2,5 тис. пацієнтів із гемофілією, які можуть жити та працювати нарівні з усіма, якщо держава забезпечить постійне профілактичне лікування для них", – підкреслила Падалко.

Ведуча зазначила, що наразі в Україні профілактичні заходи доступні для пацієнтів з гемофілією віком до 18 років.

Колишня в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун під час перебування на займаній посаді анонсувала створення реєстру пацієнтів з гемофілією для оперативної закупівлі необхідних ліків.

Зі свого боку, голова правління Всеукраїнського товариства гемофілії Олександр Шміло 29 січня звернув увагу на те, що в Україні 98% хворих на гемофілію під час переливання крові в державних медичних установах було заражено гепатитом С.