Терон пожертвувала $1 млн на організацію допомоги постраждалим від коронавірусу

Терон розповідала, що стала свідком убивства свого батька-тирана

Фото: ЕРА

Американська актриса Шарліз Терон пропорційно розподілила $1 млн між людьми, постраждалими від коронавірусу, і жертвами домашнього насильства, які під час карантину змушені перебувати в одному приміщенні з агресорами.

Американська актриса Шарліз Терон на своїй сторінці в Instagram повідомила про благодійну ініціативу – вона пожертвувала $1 млн доларів на те, щоб організувати допомогу постраждалим від коронавірусу і побудувати притулки для тих, хто став жертвами домашнього насильства під час карантину. Суму пожертви актриса розподілила на ці цілі в рівних частинах.

"Під час цієї безпрецедентної глобальної кризи нам кажуть, щоб ми залишалися в безпеці вдома, але що, якщо наш будинок не таке вже й безпечне місце? Для мільйонів жінок і дітей у всьому світі залишатися вдома небезпечно", – написала актриса.

Для організації систематичної допомоги постраждалим актриса об'єднала зусилля з міжнародною організацією CARE і лос-анджелеським фондом Entertainment Industry Foundation, запустивши кампанію Together For Her.

Раніше Терон в інтерв'ю виданню NPR зізналася, що стала свідком убивства свого батька-тирана – мати майбутньої актриси, захищаючись, застрелила чоловіка на очах у 15-річної дочки. "Це історія про сімейне насильство. Мені не соромно про це говорити, адже чим більше ми розповідаємо про такі речі, тим більше розуміємо, що не самотні", – підкреслила Терон.

Про збільшення кількості випадків домашнього насильства на тлі тривалого карантину, запровадженого для запобігання поширенню коронавірусу, 6 квітня повідомив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш. Він закликав владу всіх країн занести запобігання домашньому насильству у свої плани боротьби з COVID-19.

Раніше співачка Ріанна переказала $ 2,1 млн у фонд мера міста Лос-Анджелеса з метою їх подальшого розподілу на організацію допомоги людям, постраждалим під час карантину від побутового насильства.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.