9 жовтня – Всесвітній день пошти

У жовтні святкують Міжнародний день листа
Фото: depositphotos.com

9 жовтня 2024 року святкуватимуть 150 років із заснування Генеральної поштової спілки. На цю дату припадає Всесвітній день пошти, про що повідомили на сайті організації.

9 жовтня 1874 року у Швейцарії представники 22 країн підписали Бернський договір, яким було створено Генеральний поштовий союз. 1878 року організацію перейменували на Всесвітню поштову спілку. Його склад розширився, і зараз до нього входять 192 країни.

"Відзначаючи 150-річчя Світового поштового союзу (ВВС), ми визнаємо його важливість як одного з найраніших прикладів багатосторонності. Заснований з метою створення єдиної поштової системи, ВВС об'єднав країни для підтримки глобальної комунікації, культурного обміну та доступу до основних послуг. що починалося з 22 країн, тепер включає 192 країни-члени, демонструючи силу міжнародного співробітництва", – зазначив генеральний директор Спілки Масахіко Метохі.

Як зазначив Метохі, місія ВВС полягає в тому, щоб об'єднувати та розширювати можливості людей у всьому світі.

"Залишаючись прихильним до багатосторонності, інновацій та інклюзивності, ВПС продовжить підтримувати глобальну комунікацію і служити майбутнім поколінням протягом наступних 150 років", – додав він.

Контекст:

Рішення про відзначення Всесвітнього дня пошти було ухвалено XIV конгресом Організації Об'єднаних Націй (ООН) у 1974 році.

2024 року святкують 150 років з моменту заснування Генеральної поштової спілки. Тиждень, на який припадає Всесвітній день пошти, святкують як Міжнародний тиждень листа.