93-річний медіамагнат Мердок одружився з колишньою тещею Абрамовича

Мердок закрутив роман із колишньою тещею Абрамовича влітку 2023 року
Фото: ЕРА

93-річний американський медіамагнат Руперт Мердок одружився із 67-річною пенсіонеркою Оленою Жуковою – колишньою тещею російського бізнесмена Романа Абрамовича. Про це 2 червня повідомило видання The Sun.

Весільні фото пари опублікувало видання Page Six.

Жукова й Мердок перебували у стосунках із літа минулого року. Вони познайомилися на вечірці в однієї з колишніх дружин Мердока, підприємиці китайського походження Венді Денг, невдовзі після того, як медіамагнат розірвав заручини із 66-річною на той момент американкою Енн Леслі Сміт. Про заручини Мердока й Жукової ЗМІ повідомили в березні 2024 року.

Розповідаючи про Жукову, видання The New York Times у березні писало, що вона має "біографію, яка інтригує". Уточнюють, що до виходу на пенсію вона працювала в Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі, вивчаючи діабет як молекулярний біолог, а до США приїхала разом із першим чоловіком Олександром Жуковим у період розпаду СРСР. Згодом Жуков став мільярдером, займався інвестиціями в енергетику, а зараз проживає в Лондоні й має британське громадянство. Донька Олени й Олександра Жукових Дар'я до 2017 року була дружиною російського олігарха Романа Абрамовича.

Контекст:

Мердок розлучився зі своєю четвертою дружиною, колишньою супермоделлю Джеррі Голл у 2022 році. Раніше він був одружений з австралійською стюардесою Патрісією Букер, шотландською журналісткою Анною Манн, а також із підприємницею китайського походження Венді Денг. У Мердока шестеро дорослих дітей.

Мердоку належать, зокрема, британські таблоїд The Sun і газета The Times, американська газета The Wall Street Journal і американський телеканал Fox News.