Адвокатка Винника підтвердила чутки про те, що артист покинув Україну, та озвучила причину

Винник 2019 року став єдиним українським артистом, який знявся разом із колегами з РФ, котрі підтримують анексію Криму, в російському ролику "#всеммир"
Фото: olegg.vynnyk / Instagram
Адвокатка українського співака Олега Винника 12 липня у коментарі журналістам ТСН заявила, що її клієнт через давні проблеми зі здоров'ям після повномасштабного вторгнення РФ в Україну змушений був звернутися по медичну допомогу в Німеччині, де проживає понад 20 років. Прізвища та ім'я адвокатки співака у публікації не вказують.

Заява адвокатки з'явилася після того, як 10 липня соліст українського гурту Kozak System Іван Леньо звернувся до Винника. "Олеже, ти просто сам повинен розуміти, що якщо випадаєш з історичного контексту, із цього українського човна, який бореться з російською імперією, ти просто станеш ніким", заявив Леньо.

У червні фронтмен гурту "Друга ріка" Валерій Харчишин припустив, що Винник, можливо, перебуває у Німеччині.

Коментуючи тривале мовчання Винника про напад РФ на Україну, адвокатка заявила, що співак "болісно сприйняв повномасштабне вторгнення РФ в Україну, про що свідчить його звернення". Ідеться про ролик, який артист записав та опублікував в Instagram на восьмий день війни.

У публікації зазначено, що Винник "не став робити гучних заяв і красуватися, оскільки обрав шлях цілеспрямованої допомоги". У статті розміщено фото артиста, на якому він позує на тлі двох авто в компанії чоловіків. У коментарі до знімка йдеться про те, що Винник через свій благодійний фонд "Вовчиця" допомагає ЗСУ з купівлею авто, а також "стежить за процесом їхнього доправлення на всіх етапах в Україну, щоб усе було чесно".

Адвокатка наголосила, що її клієнт засуджує війну, "з 2014 року займає чітку позицію", та нагадала, що останні вісім років він не виступав у РФ.

Контекст:

У вересні 2019 року Винник знявся у ролику в межах проєкту "#всеммир", запущеного російським гуртом "Мир 519". Участь у зйомках ролика взяли, зокрема, російські артисти, які підтримують анексію Криму. Винник став єдиним українським артистом, який погодився зніматися у цьому відео.

Коментуючи зйомки, співак не зміг дати однозначної відповіді про належність анексованого Росією Криму. "Коли ти кричиш: "Наш Крим", а він не наш на сьогоднішній день... Маємо те, що маємо, правильно? Є факт. І ми будемо все кричати, що наш? Чому ж? Ми нічого не вирішуємо", – заявив тоді співак.

Останній пост на сторінці Винника в Instagram опубліковано 24 квітня 2022 року. У ньому артист вітає підписників із Великоднем. У відповідь фоловери поцікавилися, чому співак замовчує російську агресію. "Чому ви мовчите? Багато артистів їздять із концертами, пишуть пости. А тут один раз на місяць. Ну таке…" – написали користувачі мережі.

На те, що Винник перестав з'являтися на публіці, першими з українських знаменитостей звернули увагу співачка Оля Полякова та ведуча Маша Єфросиніна.

Український ведучий Слава Дьомін, коментуючи зникнення Винника, закликав не засуджувати співака, не знаючи, чим він займається.