Бадоєв і Навроцька розробили фентезі-всесвіт про українську силу. Відео

Робота Бадоєва й Навроцької над проєктом стартувала у травні 2022 року
Фото: alanbadoev / Instagram

Український режисер Алан Бадоєв разом з українською дизайнеркою й письменницею Ольгою Навроцькою презентували мультимедійний проєкт "Хроніки сили". Про це інтернет-видання "ГОРДОН" 14 жовтня повідомила пресслужба режисера.

Робота над проєктом стартувала у травні 2022 року. Команда залучила до співпраці істориків, міфологів, географів, художників, композиторів, дизайнерів, консультантів із мов, дослідників.

"Ми прагнемо відродити для українців памʼять про наше коріння і створити новітні легенди, які даватимуть силу всім наступним поколінням і зачарують світ. Тож узяли все найцікавіше з нашої міфології й історії та перетворили на незвичайний, автохтонний всесвіт, який розкриє, у чому полягає і звідки береться українська сила", – пояснили Бадоєв і Навроцька.

"Хроніки сили" починаються з прологу під назвою "Молитва сили". За словами Бадоєва й Навроцької, цю молитву створено для того, щоб у найтемніші часи передати кожному українцю силу українського коріння. 

Як зазначають у пресрелізі, "Молитва сили" – це маніфест єдності, у якому представлені головні герої епосу – козак-характерник Хорт, княгиня Ольга, бог грому й військової звитяги Перун, скіфська цариця амазонок Табіті й українська богиня смерті та рівноваги Марена. 

Музику до прологу написав український співак Макс Барських. 

До фентезі-всесвіту "Хроніки сили" увійдуть комікси, художня книжка, анімаційний і художній серіали, а також комп'ютерна рольова гра.