50-річна Навроцька пояснила, чому не хоче дітей

Навроцька про материнство: Я тупо не хочу
Фото: alanbadoev / Instagram

Українська дизайнерка і письменниця Ольга Навроцька не хоче брати на себе відповідальність за життя своїх дітей, тому не готова ставати матір'ю. Про це Навроцька заявила в інтерв'ю, яке 23 вересня опублікували на YouTube-каналі української журналістки Аліни Доротюк.

"Були проблеми зі здоров'ям, воно не відбулося, і я зрозуміла, що в мене немає такого натхнення, щоб прикладати стільки зусиль, щоб це зробити. Думаю, що це моя дитяча позиція, що я не хочу брати на себе таку величезну відповідальність і відчувати стільки болю за іншу людину. Я розумію, що я тупо не хочу. Не можу, не хочу", – сказала 50-річна Навроцька.

Вона наголосила, що люди протягом життя стикаються з несправедливістю й болем.

"Я не хочу приводити людину в цей світ, тому що відчуваю, який він тяжкий, який він складний і болючий, я не хочу добровільно брати на себе таку відповідальність і приводити іншу людину, щоб вона тут теж жила, – додала вона. – Коли війна почалася, я зрозуміла, що все-таки ми в пеклі живемо. Дуже багато несправедливості, дуже багато болю. Я це відчуваю фізично постійно".

Навроцька зізналася, що не готова також ставати прийомною матір'ю.

Контекст:

Навроцька з 2010 року проживає у цивільному шлюбі з українським музикантом Фаготом (Олегом Михайлютою). Дітей у них немає. У Фагота є син Микита (2010), матір'ю якого є журналістка Анастасія Будкіна. Пара розійшлася до народження дитини.