Баюл: Навка й інші бігають до Путіна по гроші. Криваві гроші G

Баюл: Я відмовилася працювати з Росією ще 2006 року
Фото: oksanabaiul / Instagram

Російська фігуристка українського походження Тетяна Навка просить гроші на фінансування своїх шоу в нелегітимного президента країни-агресора РФ Володимира Путіна. Про це в інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман розповіла перша олімпійська чемпіонка України Оксана Баюл.

"Навка й усі спортсмени бігають до Путіна і просять у нього гроші на проведення цих шоу, гранти", – заявила Баюл.

"Криваві гроші", – уточнила Бацман.

"Для мене – так, тому я відмовилася працювати з Росією ще 2006 року. Вони періодично набирали мене: "Ну що, приїдеш у "Ледниковый период?" Я кажу: "Ні, не приїду". – "Ну й добре". Усі злилися. Але що я можу вдіяти, якщо я не хочу виступати в "Ледниковом периоде", – сказала колишня спортсменка.

 

Контекст:

Баюл народилася 1977 року в Дніпропетровську (зараз – Дніпро). 1994 року в 16-річному віці вона перемогла на Олімпійських іграх у норвезькому Ліллегаммері. Після цього вона переїхала у США. Покинувши спорт, займалася бізнесом. Дочку Баюл народила 2015 року. Її батько – чоловік спортсменки, бізнесмен Карло Фаріно.

Баюл потрапила в аварію 1997 року у США. Її засудили, вона дістала тоді умовний строк.

Навка – дружина Дмитра Пєскова, який є прессекретарем Путіна. У своїх постановках вона використовує вкрадені в українських артистів пісні.