Білик на своєму сольному концерті передала допомогу українським військовим

Білик подякувала ЗСУ за можливість жити і творити в Україні
Фото: bilyk_iryna / Instagram

21 липня в музичному просторі V'YAVA в Києві відбувся перший із початку повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну сольний концерт української співачки Ірини Білик. Про це виданню "ГОРДОН" повідомила пресслужба виконавиці.

Білик подякувала ЗСУ за можливість жити і творити в Україні. Щоб підтримати військових, співачка разом із Сергієм Мироненком і Аліною Чубук придбали життєво потрібну систему РЕБ. Її передали спецпідрозділу ГУР.

Під час концерту відбувся благодійний аукціон, на якому продали три унікальні лоти (портрет Ірини Білик, футболку з рядками з її пісні й колекційний вініл NOVA з автографом співачки) на загальну суму майже 100 тис. грн. Усі вторговані кошти переказано на потреби 3-ї окремої штурмової бригади.

Разом із Білик на сцену виходили виконавці Христина Соловій, Alekseev, СолоХа, Сергій Мироненко, Маша Кондратенко, Дмитро Коляденко. Усі вони виконували разом із Білик пісні з її репертуару.

Білик анонсувала свій наступний великий концерт у Києві: він відбудеться в Палаці "Україна" 6 квітня 2025 року, у день 55-річчя співачки.

Контекст:

Ірина Білик народилася 1970 року в Києві. Закінчила Київське державне музичне училище імені Глієра й Київський національний університет культури і мистецтв. 1990 року випустила перший альбом "Кувала зозуля". Загалом у співачки 12 альбомів. 1996 року Білик надано звання заслуженої артистки України, 2008 року – народної артистки, а 2020-го – орден княгині Ольги ІІІ ступеня.