Британський робітник з'ясував, що означають печерні малюнки, яким понад 20 тис. років. Його дослідження опублікував археологічний журнал

Результати роботи мебляра та двох учених опублікували на сайті Кембриджського археологічного журналу
Фото: depositphotos.com
Майстер із виготовлення меблів із Великобританії Бен Бекон вивчив печерні написи, яким понад 20 тис. років, і дійшов висновку, що вони можуть стосуватися репродуктивних циклів тварин, повідомляє "ВВС News Україна".

Печерні малюнки тварин, зокрема оленів, риби та великої рогатої худоби, виявили в печерах по всій Європі, зазначають у публікації, але вчені не могли розшифрувати значення точок та інших знаків на цих зображеннях.

Бекон, якого автори публікації називають "практично людиною з вулиці", шукав інформацію в інтернеті та Британській бібліотеці, вивчаючи фотографії печерних малюнків.

Зокрема, він досліджував знак Y на деяких малюнках і дійшов висновку, що це міг бути символ народження, оскільки в ньому одна лінія виростала з іншої.

Під час вивчення значень малюнків Бекон співпрацював із професором Полом Петтітом із Даремського університету та його колегою Робертом Кентриджем з Університетського коледжу Лондона.

Ознайомившись із циклами народження сучасних тварин, вони дійшли висновку, що кількість позначок на печерних малюнках була максимальною в місяці, які збігалися зі шлюбним періодом у тварин.

Результати роботи команди опублікували 5 січня на сайті Кембриджського археологічного журналу.

Петтіт, зазначають на сайті Durham University, зізнався, що коли Бекон звернувся до нього зі своїми напрацюваннями, він сприйняв усе серйозно, і тепер радий цьому.