"Дорога Іро, покойтеся з миром, я буду пам'ятати вас усе життя". Полякова розповіла про шанувальницю, убиту російськими окупантами

Полякова: Ми не пробачимо і не забудемо ніколи й нічого
Фото: polyakovamusic / Instagram
Українська співачка Оля Полякова 6 квітня у Instagram присвятила пост своїй шанувальниці Ірині, яку російські окупанти вбили в Бучі.

"Це моя прихильниця Ірина, яка збиралася до мене на концерт, а ще на уроки макіяжу для себе. І дуже раділа тим, що може виглядати привабливо. Але в її місто Бучу прийшли російські окупанти та загарбники. Вони вбили Ірину і ще кількасот ні в чому не винних людей, у тому числі й дітей. Вони забрали життя тих, хто хотів просто жити, працювати, любити й бути щасливим", – написала вона.

Полякова додала, що вбита окупантами Ірина тільки зрозуміла, що найголовніше – любити себе і жити для себе.

"Але в неї вкрали цю віру і цей шанс просто жити, вірити, любити! Це реальні історії реальних людей, і кожна людина – Всесвіт, який було розчавлено агресором незворотно!" – написала співачка.

Вона звернулася до своєї шанувальниці.

"Дорога Іро, покойтеся з миром, я буду пам'ятати вас усе життя, як і всіх людей, що загинули в цій безглуздій війні, яку розв'язали російські фашисти! Ми не пробачимо і не забудемо ніколи й нічого", – пообіцяла Полякова.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Полякова після нападу РФ на Україну разом із дітьми поїхала за кордон, а її чоловік вступив у тероборону.

Після звільнення Київської області від російських окупантів, про яке Міністерство оборони України оголосило 2 квітня, у населених пунктах регіону знайшли сотні вбитих мирних жителів, зокрема зі зв'язаними руками. Серед них багатьох загиблих від рук окупантів виявили в Бучі, до якої російські військові зайшли в перші дні війни, що почалася 24 лютого.

Генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що з території Київської області вивезли 410 тіл убитих мирних жителів.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила про термінову необхідність розпочати незалежне розслідування. Канцлер ФРН Олаф Шольц закликав допустити до регіону міжнародні організації для документування воєнних злочинів.

Дії окупаційних військ засудили в Німеччині, Великобританії, Франції та інших країнах і об'єднаннях держав.

Після того, як на звільнену територію дістали доступ журналісти, світ облетіли фотографії, на яких видно, що тіла загиблих у Бучі, зокрема, лежать просто на дорозі. Росія заперечує злочини своїх військових, але супутникові знімки підтверджують, що на одній із вулиць Бучі – Яблунській – тіла загиблих почали з'являтися задовго до відходу окупантів.