Дурнєв закликав підписників вивчати свою культуру і розповів, як українською звучать назви статевих органів

Дурнєв: Ми можемо системно підтримувати розквіт прекрасної української культури
Фото: aleksey_durnev / Instagram
Український телеведучий, журналіст Олексій Дурнєв 1 липня в Instagram закликав підписників щодня робити щось для розвитку і зміцнення української культури.

"Ми з вами кожного дня допомагаємо армії та постраждалим від російської агресії – збираємо на зброю, амуніцію, ліки, одяг та житло. Це дуже важливо. Але мені здається, що ми можемо більше, а саме – системно підтримувати розквіт прекрасної української культури. Було б чудово, якби кожен із нас узяв за звичку приділяти трохи часу її вивченню. Необов'язково сідати читати нудні енциклопедії, достатньо робити щось цікавеньке", – написав він.

Дурнєв запропонував виділяти годину, щоб спілкуватися вдома лише українською мовою.

"Спочатку буде важко, потім – весело, згодом – звично та цікаво. Можете почитати щось фанове про мову. Цікавилися колись українізацією секс-термінів? Знаєте, що таке "пуцька" та "потка"? А "гра в притулу"?" – запитав він.

"Пуцька" та "потка" – одні з варіантів назви чоловічого і жіночого статевих органів.

Телеведучий закликав дивитися серіали та YouTube-канали українською мовою, а також звертати увагу на українські бренди.

"А ще можна почитати історії наших письменників, митців, музикантів, активістів, громадських діячів, режисерів. Знайдіть цікаву вам тему і шлях пізнання, який ви зазвичай використовуєте для сприйняття інформації, і насолоджуйтеся", – порадив він.

Дурнєв наголосив, що кожному важливо зрозуміти: саме він – носій української культури.

"Її збереження у вашій голові й серці значить передачу її наступним поколінням та об'єднання населення країни в націю. Росія вбиває українців, щоб знищити нашу ідентичність. Відсіч – примноження любові до неї (ідентичності. "ГОРДОН"). Вони ніколи не зруйнують те, що всередині нас", – заявив шоумен.

Він попросив порадити в коментарях те, що його підписники вважають скарбом української культури, щоб у підсумку вийшла гарна добірка.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Дурнєв 24 лютого засудив напад РФ на Україну, закликавши населення Росії зупинити свого президента Володимира Путіна.

Телеведучий закликав своїх підписників наближати перемогу своїми силами, приділяючи хоча б пів години на день добрим справам.