Джолі висловилася на підтримку України. Вона закликала напряму допомагати українським ініціативам

У квітні 2022 року Джолі приїжджала в Україну
Фото: ЕРА
Американська акторка Анджеліна Джолі 3 червня в Instagram (14,5 млн фоловерів) розмістила заклик допомагати Україні й українським ініціативам, які потребують підтримки. Вона також поділилася знімками авторства британського фотографа Джайлза Далі, які він зробив, перебуваючи в Україні.

"Мій друг перебуває в Україні і надіслав мені ці фото. Національні неурядові організації в Україні одержали лише 0,003% коштів, які зібрали за кордоном. Цю модель потрібно змінити на більш пряму підтримку місцевих організацій. Це зміцнює громадянське суспільство, дає більше самовизначення місцевим громадам і гарантує, що всі кошти від пожертв надсилають на підтримку місцевої економіки", – написала акторка.

Джолі закликала підписників підтримати українські громадянські ініціативи, зокрема, згадавши "Марш жінок" (допомагає притулкам для жінок і надає підтримку українкам), Help Ukrainе Team (займаються евакуацією) і "Групу активної реабілітації" (підтримка людей із травмами хребта).

У грудні 2022 року Джолі оголосила, що йде з посади посла доброї волі управління верховного комісара ООН у справах біженців.

"Після 20 років роботи в системі ООН я відчуваю, що час працювати інакше, безпосередньо взаємодіючи з біженцями й місцевими організаціями", – прокоментувала тоді своє рішення акторка.

Контекст:

У квітні 2022 року Джолі відвідала Україну. Акторку спершу побачили в одній зі львівських кав'ярень. Вона також зустрілася з переселенцями на вокзалі у Львові, поспілкувалася з волонтерами та психологами, а 1 травня відвідала навчально-реабілітаційний центр "Гармонія" в місті Борислав Львівської області.

2 травня акторка покинула Україну, таємно відвідавши перед від'їздом дитячий будинок. 5 травня в Офісі президента України заявили, що організацією візиту Джолі займався глава Офісу президента України Андрій Єрмак.