Фронтмен гурту Massive Attack Роберт Дель Ная приїхав до України. ЗМІ писали, що саме він працює під псевдонімом Бенксі

Роберт Дель Ная: Ласкаво просимо в Україну
Фото: ЕРА
Фронтмен і засновник британського гурту Massive Attack Роберт Дель Ная 23 лютого в Instagram повідомив, що прибув в Україну, і розмістив знімки, зроблені у Львові та Києві.

"Ласкаво просимо в Україну", – написав він, опублікувавши фото вокзалу в Києві.

У новому пості музикант подякував "Укрзалізниці".

Контекст:

2016 року ЗМІ припустили, що Роберт Дель Ная є анонімним вуличним художником, який працює під псевдонімом Бенксі, оскільки його роботи з'являлися в тих містах, де виступав колектив Massive Attack протягом 12 років. Окрім того, Роберт Дель Ная був відомий у місті Брістоль своїми графіті. Брістоль також називають батьківщиною Бенксі.

Того самого року науковці з коледжу Королеви Марії Лондонського університету заявили, що Бенксі – це британець на прізвище Каннінгем, а звуть його Роберт чи Робін.

Експерти вважають Бенксі одним із найяскравіших представників сучасного стритарту. Його роботи зазвичай мають соціальний та політичний контекст, вартість деяких із них становить приблизно $1 млн.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Бенксі створив сім муралів, які нанесено на стіни будинків у Гостомелі, Ірпені, Горенці, Бородянці, а також у центрі Києва.