"Ганебні артисти". Колега Марченко по "Х-фактору" Сосєдов висловився про Галкіна та Хаматову

Сосєдов підтримав кремлівську пропаганду
Фото: stb.ua
Російський музичний критик Сергій Сосєдов, який займав крісло судді в шоу "Х-фактор" на українському каналі СТБ, у коментарі виданню News.ru 28 квітня заявив, що російського шоумена Максима Галкіна та актрису Чулпан Хаматову, які покинули Росію, "треба заганьбити і поставити на місце".

Сосєдов, який працював на "Х-факторі" разом із телеведучою Оксаною Марченко, дружиною голови політради партії "Опозиційна платформа За життя", нардепа Віктора Медведчука, кума російського президента Володимира Путіна, заявив, що російській публіці треба бойкотувати Галкіна та Хаматову.

"Якщо Галкін верзе будь-яку нісенітницю і паплюжить наші збройні сили, його потрібно заганьбити і поставити на місце. Так само як і актрисулю, що поїхала до Латвії. Нехай глядачі зроблять висновки і не ходять на концерти та вистави цих ганебних артистів", – сказав Сосєдов.

Він додав, що співачка Алла Пугачова поїхала з чоловіком, Галкіним, до Ізраїлю, "щоб їй не докучали запитаннями про Україну".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Галкін разом із дружиною, російською співачкою Аллою Пугачовою засудили напад РФ на Україну. Після цього у РФ почалося цькування артистів. Незабаром стало відомо, що вони разом із дітьми виїхали з Росії до Ізраїлю. Пугачова, коментуючи ці чутки, наголосила, що вони поїхали у відпустку, а не емігрували.

22 квітня Галкін заявив, що частину своїх гонорарів від концертів в ізраїльських містах передасть на допомогу українським біженцям.

Марченко з 2010-го до 2017-го року вела "Х-фактор". Один із суддів проєкту, Ігор Кондратюк, зізнався, що Медведчук фінансував цей проєкт.

Медведчук фігурує у кількох кримінальних провадженнях. У жовтні 2021 року його повідомили про підозру в держзраді та підтримці тероризму (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу). Кримінальне провадження стосується незаконного постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей на підконтрольну уряду територію України у 2014–2015 роках.

Медведчук перебував під домашнім арештом (останнього разу строк дії запобіжного заходу продовжували 10 січня 2022 року), але електронний браслет, за словами адвоката, з нього зняли ще восени 2021 року.

27 лютого, на третю добу повномасштабного вторгнення РФ в Україну, радник глави МВС України Антон Геращенко заявив, що Медведчук утік з-під домашнього арешту. Адвокати політика, як повідомляла того самого дня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, казали правоохоронцям, що він "на місці".

Увечері 12 квітня президент Володимир Зеленський повідомив, що Служба безпеки України затримала Медведчука. За його словами, нардеп ховався 48 днів і був затриманий, коли спробував покинути межі України. Охоронець Медведчука на опублікованому СБУ відео розповів, що політик утік ще вночі 23 лютого, весь цей час ховався у Києві та хотів за допомогою ФСБ виїхати до Росії через Придністров'я.

16 квітня суд відправив Медведчука під арешт без призначення застави.

Після затримання Медведчука Марченко записала серію роликів із вимогою відпустити чоловіка. Користувачі соцмережі звернули увагу на кардинальні зміни у її зовнішності. Український пластичний хірург зазначив, що зазвичай такого типу пластику роблять, якщо людина планує втечу чи збирається змінити паспорт.

Дружина Медведчука покинула Україну – вона, імовірно, перебуває у столиці РФ Москві, де 15 квітня дала пресконференцію.