Голкіпер "Шахтаря" Пятов знявся в короткометражці "Метінвесту"

Пятов сказав, що не перестає мріяти про перемогу в Лізі чемпіонів
Скріншот: Робимо українське / YouTube
Воротар футбольного клубу "Шахтар" і член національної збірної Андрій Пятов узяв участь у зйомках короткометражного фільму "Металева зірка" про виробництво металу компанією "Метінвест".

Відео оприлюднили на YouTube-каналі "Робимо українське" 10 серпня. Крім Пятова, у ньому знялися фронтвумен українського гурту The Hardkiss Юлія Саніна, телеведучий Дмитро Комаров, кулінар і ресторатор Дмитро Борисов.

Саніна порівняла процес видобування руди зі створенням музичного хіта, Комаров розповів про "подорож" руди у плавильну піч, Борисов говорив про виплавку чавуну і сталі як про приготування борщу.

Пятов же розповів, що спільного між виробництвом металу та футболом.

"Завдання голкіпера – спіймати і втримати м'яч. Прилетіти може з різних цехів поля, тобто сторін. Почати атаку можна по-різному. Можна дати пас підкруткою, що дозволить покласти м'яч прямо на ногу партнера. А можна вибити на іншу половину поля – до штрафної суперника", – почав Пятов.

Він зазначив, що фінальний результат футболістів – це перемога на міжнародних великих турнірах.

"А для "Метінвесту" – високоякісний метал і масштабні об'єкти, які виготовляють із нього по всьому світу. Головне – мати велику мету і постійно працювати заради неї. Ось і я не перестаю мріяти виграти Лігу чемпіонів. А в "Метінвесті" перемагають щодня вже протягом 15 років", – резюмував футболіст.

Відео: Робимо українське / YouTube

Контекст:

На сайті "Робимо разом" зазначено, що промислова група "Метінвест" працює вже 15 років. За цей час було вироблено 142 млн тонн сталі. Компанія заплатила 164 млрд грн податків, інвестувала $10 млрд у роботу своїх підприємств і 2,5 млрд грн – у розвиток українських міст. Усього на підприємствах "Метінвесту" працює приблизно 80 тис. співробітників, уточнюють на сайті.