Ресторатор Борисов поділився рецептом "металургійного борщу"

Борисов подивився на процес виплавлення чавуну і сталі з гастрономічного погляду
Скріншот: Робимо українське / YouTube
Український кулінар і ресторатор Дмитро Борисов у відеопроєкті компанії "Метінвест", який вийшов 10 серпня, порівняв процес приготування борщу зі сталеварінням і виплавленням чавуну.

"Український борщ – гастрономічний витвір мистецтва. Як у "Метінвесту" – сталь і чавун. І підхід до їх створення дуже схожий. Спочатку потрібно зварити бульйон, процідити його, обробити овочі і м'ясо. Ось і сплав сталі теж доводять до певного стану. Його необхідно збалансувати за температурою та хімічним складом. Не варто забувати і про спеції – у кулінарії вони розкривають смак борщу, а в металургії – покращують процес плавлення металу", – сказав Борисов.

Скріншот: Робимо українське / YouTube

Коли кулінар додавав у борщ сіль, перець, лавровий лист, у ролику показали "спеції" для металу – хром, мідь, кремній і бор.

"Варимо все це у спеціальній каструлі. Час розливати і подавати на стіл. Ось ми й навчилися готувати металургійний борщ", – резюмував він.

Контекст:

На сайті "Робимо разом" зазначено, що промислова група "Метінвест" працює вже 15 років. За цей час виготовили 142 млн тонн сталі. Компанія заплатила 164 млрд грн податків, інвестувала $10 млрд у роботу своїх підприємств і 2,5 млрд грн – у розвиток українських міст. Загалом на підприємствах "Метінвесту" працює приблизно 80 тис. співробітників, уточнюють на сайті.

У відеопроєкті "Металева зірка", окрім Борисова, знялися фронтвумен української групи The Hardkiss Юлія Саніна, телеведучий Дмитро Комаров і воротар донецького "Шахтаря" Андрій П'ятов.