Голова правління Суспільного розповів, як визначатимуть місто для проведення "Євробачення 2023" в Україні

Завдяки перемозі Kalush Orchestra "Євробачення 2023" має відбутися в Україні
Фото: ЕРА
Голова правління Cуспільного Микола Чернотицький 15 травня під час спільної пресконференції з переможцями "Євробачення 2022", українським гуртом Kalush Orchestra розповів, що вже отримав необхідні документи для підготовки до проведення міжнародного пісенного конкурсу в Україні 2023 року. Про це повідомляють на сайті Суспільного.

"Суспільне вже отримало документи для початку підготовки до проведення "Євробачення" наступного року. Ми дуже хочемо, щоб "Євробачення" пройшло у мирній Україні. Місце проведення має відповідати вимогам про велику сцену та безпеку, тому місто буде погоджено Європейською мовною спілкою".

Чернотицький висловив сподівання, що Україна, яка зараз протистоїть російським окупантам, на момент проведення "Євробачення 2023" зможе гарантувати безпеку всім учасникам і гостям.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

14 травня у фіналі "Євробачення 2022" у Турині (Італія) брали участь представники з 25 країн.

Переможцем конкурсу став український гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania. За оцінками професійного журі українці посіли четверте місце та вийшли на перше завдяки оцінкам телеглядачів, сумарно набравши 631 бал.

Отже, "Євробачення 2023" має відбутися в Україні.

Після виступу соліст гурту Олег Псюк зі сцени закликав урятувати захисників Маріуполя Донецької області, які перебувають на території заводу "Азовсталь". Одразу після цього в Google різко зросла кількість пошукових запитів користувачів за словом Azovstal.

Європейська мовна спілка вважає, що заклики Kalush Orchestra та інших учасників конкурсу "Євробачення 2022" підтримати Україну мають гуманітарний характер, тому дискваліфікація Україні не загрожує.