Група АВВА показала свої цифрові копії, які вийдуть замість них на сцену під час світового турне

Вересень 2021 року, Швеція. Презентація відео про возз'єднання групи АВВА
Фото: ЕРА
Популярна шведська поп-група АВВА, яка возз'єдналася за 40 років після розпаду заради нового альбому і майбутнього світового турне, показала цифрові аватари солістів колективу  71-річної Агнети Фельтског, 76-річного Бйорна Ульвеуса, 74-річного Бенні Андерссона і 75-річної Анні-Фрід Лінгстад.

На офіційному акаунті групи в Instagram 4 вересня з'явилися аватари кожного із солістів АВВА. На цифрових копіях їм на вигляд років 30–35, вони одягнені в комбінезони з люмінесцентним підсвічуванням.

"Познайомтеся із цифровими аватарами Агнети, Бйорна, Бені та Анні-Фрід, які з'являться на концерті ABBA Voyage", – ідеться у підписі до фото.

Кілька днів тому під час спеціального стріму на своєму YouTube-каналі музиканти розповіли, що майбутнє світове турне, яке стартує 22 травня 2022 року в Лондоні, відбудеться у незвичному форматі. Замість безпосередньо солістів АВВА на сцені будуть їхні цифрові копії, які дістали назву "АВВАтари".

У створенні віртуальних виконавців брав участь знаменитий голлівудський режисер, творець кіноепопеї "Зоряні війни" Джордж Лукас.

Ролик, випущений на офіційному YouTube-каналі АВВА, в якому показано, як створювали 3D-копії вокалістів групи. Відео: АВВА / YouTube

Контекст:

ABBA – одна з найуспішніших груп в історії поп-музики, записи якої по всьому світу розійшлися накладом понад 350 млн примірників. Групу заснували 1972 року, вона проіснувала 10 років. Назву колектив дістав за першими літерами імен учасників – Агнета Фельтског, Бйорн Ульвеус, Бенні Андерссон, Анні-Фрід Лінгстад.

Група була першим представником континентальної Європи, який здобув перші місця в чартах усіх провідних англомовних країн – США, Великобританії, Канади, Ірландії, Австралії та Нової Зеландії. За видатні заслуги в музиці в березні 2010 року групу занесли до Зали слави рок-н-ролу.

У дискографії групи всього вісім альбомів. У 1982-му АВВА розпалася. 2000 року музикантам пропонували $1 млрд за возз'єднання і світове турне, але вони відмовилися. 2 вересня 2021 року стало відомо про возз'єднання АВВА за майже 40 років після розпаду.