Хіменес-Браво: Російські зірки, поки не пізно, ви можете виїхати з країни і заявити про свою позицію. Або вам не буде місця у цьому світі

Хіменес-Браво: Впізнаваність – це відповідальність!
Фото: hectorjimenezbravo / Instagram
Український телеведучий колумбійського походження, суддя проєкту "МастерШеф" на СТБ, ресторатор Ектор Хіменес-Браво 18 квітня в Instagram заявив, що представники російського шоубізнесу ще мають можливість висловити свою позицію щодо військової агресії РФ в Україні.

"Впізнаваність – це відповідальність! Коли ти не вмієш відповідати, ти стаєш співучасником убивць і кремлівського режиму. Російські зірки, поки не пізно, ви можете виїхати з країни і заявити про свою позицію. Або вам не буде місця у цьому світі", – наголосив він.

Хіменес-Браво оприлюднив відео, де показав "коридор ганьби" для відвідувачів концерту російського коміка Нурлана Сабурова в Нью-Йорку.

Телеведучий додав, що нелюдський жарт Сабурова на адресу української письменниці Юлії Косівчук, яка ініціювала на його концерті акцію протесту проти війни Росії в Україні, стала похороном для його кар'єри.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Концерт Сабурова, який замовчує війну РФ проти України, в Чикаго (США) скасували завдяки ініціативі української діаспори.

Сабуров відмовився заявити, що не підтримує війни Росії проти України. Під час виступів у межах туру Сабурова по США один із глядачів поцікавився, чому комік не висловлюється проти військової агресії РФ стосовно України. Відео розмістили на сторінці people.poland в Instagram. "Чому ти мовчиш? Висловися проти. Чому ти з'їв язика і мовчиш? Скажи, що ти проти. Якщо ти засцяв, так і скажи: "Я боюся сказати "ні", – вигукнув глядач. Сабуров зізнався, що дійсно боїться. "Так, так і є. У мене є сім'я, ви маєте розуміти, що у мене теж є свої страхи", – сказав він.

Українська письменниця Юлія Косівчук, яка живе у США, на одному з концертів коміка вийшла на сцену в закривавленому білому одязі, який символізував убивство російськими окупантами мирних українських жителів. Реагуючи на її появу, Сабуров порівняв закривавлені плями із місячними.

За мовчазну підтримку російської агресії проти України Сабурова занесли до чорного списку сайта theylovewar.com, де розміщують інформацію про українських і російських діячів шоубізнесу та блогерів, які не засудили війну або підтримали дії керівництва Росії.

Хіменес-Браво народився в Колумбії. У 2011 році продюсери каналу СТБ запросили колумбійського шеф-кухаря посісти місце судді на проєкті "МастерШеф".

11 березня Хіменес-Браво повідомляв, що перервав відпустку у Колумбії і прилетів до Варшави (Польща), щоб допомагати українським біженцям, які покинули країну після нападу Росії. На початку квітня телеведучий приїхав до України.

Хіменес-Браво має українське громадянство. Він набув його у травні 2021 року.