"Я зник. Запхав собак у машину і поїхав". Брат герцогині Кембриджської розповів, як п'ятий рік бореться з психічним розладом

Джеймс Міддлтон: Одна з моїх найкращих стратегій, які впливають на моє психічне здоров'я, – це гуляти зі своїми собаками
Фото: jmidy / Instagram
Молодший брат герцогині Кембриджської Кетрін 34-річний Джеймс Міддлтон заявив, що з моменту, як у нього діагностували клінічну депресію, минуло 1543 дні (майже чотири роки). Про це він написав 12 травня на своїй сторінці в Instagram.

"Того дня я вперше дізнався про психічне здоров'я і про те, що воно є неодмінною частиною нашого способу життя. За 10 днів я зник – запхав собак у машину і, не сказавши, куди їду, поїхав у дику і віддалену частину Озерного краю. Там я плавав у крижаному озері, гуляв на самоті засніженими горами і залишався сам у віддаленому котеджі, намагаючись заспокоїти метушню у своїй голові", – написав він, зазначивши, що на оприлюдненому в публікації знімку зображений саме того дня.

За словами Міддлтона, він вчинив тоді так, бо хотів бути на природі.

"Я кричав щосили (як у фільмах), плакав і вбирав усе, що могла дати мені природа, щоб подолати депресію", – зізнався він.

Міддлтон підкреслив, що відтоді намагається частіше бувати в місцях, де немає людей.

"Одна з моїх найкращих стратегій, які впливають на моє психічне здоров'я, – це гуляти зі своїми собаками, щоб насолодитися перевагами, які може запропонувати природа. Ще одна стратегія – бджільництво. Коли я проводжу час зі своїми бджолами, то здається, що хтось вимикає мене від усього, що турбує", – зізнався Міддлтон.

Контекст:

Джеймс Міддлтон (1987) – молодший син Керол і Майкла Міддлтонів. Його старша сестра Кетрін (1982) – дружина британського принца Вільяма, а молодша Піппа (1983) одружена з мультимільйонером Джеймсом Меттьюзом.

Джеймс Міддлтон живе разом із нареченою Алізе Тевенет на південному заході Лондона по сусідству з Піппо Міддлтон, зазначає таблоїд Daily Mail. Він займається виробництвом сирих кормів для собак під брендом Ella & Co.

З Тевенет він познайомився 2014 року завдяки своєму вихованцеві, собаці на прізвисько Елла.