"Як можна бути атеїстом після почутого!" Джамала показала відео свого виступу з Андреа Бочеллі

Джамала і Андреа Бочеллі виконали на концерті на честь Дня Незалежності України молитву The Prayer
Фото: jamalajaaa / Instagram
Українська співачка Джамала виклала на своїй сторінці в Instagram відео спільного виступу із відомим італійським тенором Андреа Бочеллі у Києві на честь 30-річчя незалежності України 24 серпня.

У ролику показано не тільки спільне виконання зі сцени молитви The Prayer, а й репетицію двох артистів, наприкінці якої диригент Марчелло Рота каже співачці: "Брава, брава!".

"Одна зустріч – як маленьке життя. Вперше зустрітися за дві години до початку концерту, провести лише одну спільну репетицію за 10 хвилин, змінити каденцію (фінал), прожити напружений день та відчути абсолютний спокій на сцені. "Брава" від диригента – мій стимул", – зізналася Джамала.

Співачка також написала, що їй порадив Бочеллі.

"Роби те, що забажаєш" – ідеальна порада від маестро. Так символічно, що саме у День Незалежності ми з Андреа Бочеллі заспівали пісню-молитву про мир, милосердя, віру і надію", – написала Джамала.

View this post on Instagram

A post shared by Jamala (@jamalajaaa)

Пост артистки набрав майже 80 тис. лайків і понад 300 коментарів.

"Браво, Джамало! Звучиш божественно. І показала високий професійний рівень. Твій виступ викликає захоплення і гордість за тебе!" – похвалив Джамалу український співак Павло Зібров.

"Яка насолода", – прокоментувала oksanaweichandt.

"Я не знаю, як можна бути атеїстом після почутого?! Це ж поцілунок Бога у вуха і душі!" – захопилася rizalisa.

Контекст:

Концерт Андреа Бочеллі "Голос моєї душі" відбувся у День Незалежності України, 24 серпня, у центрі Києва, поруч із Маріїнським палацом і Верховною Радою. Фоторепортаж можна подивитися тут .

Бочеллі заспівав з чотирьома українськими співачками: Тіною Кароль і Джамалою, а також із солістами Національної опери України Людмилою Монастирською і Тамарою Калінкіною. Супроводжував концерт Національний симфонічний оркестр під керівництвом Володимира Сіренка за участю Національного українського народного хору України імені Григорія Верьовки. Оркестром диригував італійський маестро Марчелло Рота.

На виступ 62-річного співака приїхали президент Володимир Зеленський з дружиною Оленою. "Вражені дивовижною силою його співу", – написав глава держави у своєму Instagram-акаунті після концерту.

Концерт Бочеллі в Києві 24 серпня відбувався на підтримку створення музею українського художника Івана Марчука. Бочеллі вже виступав у Києві – у 2017 році відбувався його концерт на НСК "Олімпійський" з українським Національним хором імені Верьовки та у супроводі Національного симфонічного оркестру України.

Бочеллі народився в Італії 1958 року. Співак з дитинства мав проблеми із зором через глаукому, після 27 операцій на очах остаточно осліп у 12 років. Навчаючись оперному співу, він змушений був ночами підробляти артистом у ресторанах. Дебют Бочеллі як тенора відбувся 1994 року на фестивалі у Сан-Ремо. Виступав перед папою римським, випустив безліч альбомів, нагороджений зіркою на голлівудській Алеї слави за внесок у театральне мистецтво (оперу). Кілька разів вигравав премії Classical Brit і World Music Awards, номінувався на Grammy і Emmy.