Як приготувати тірамісу. Рецепт італійського десерту від дружини Бабкіна

Бабкіна: Перевірено, що тірамісу виходить смачним саме із двома шарами
Фото: depositphotos.com
Дружина українського музиканта Сергія Бабкіна блогерка Сніжана Бабкіна рекомендує перед дегустацією залишити тірамісу на ніч у холодильнику.

Дружина українського музиканта Сергія Бабкіна блогерка Сніжана Бабкіна поділилася в Instagram рецептом тірамісу.

Для приготування десерту знадобиться 500 г крем-сиру "Маскарпоне", одна пачка бісквітного печива довгастої форми савоярді, шість свіжих яєць, шість столових ложок цукрової пудри, ароматний безалкогольний сироп і три порції кави еспресо без цукру.

Перш ніж почати приготування, Бабкіна рекомендує зварити каву і поставити охолоджуватися. Потім необхідно збити на повільних оборотах міксера білки.

"Збиваємо п'ять хвилин, додаючи щіпку солі та три столові ложки цукрової пудри, потім збільшуємо оберти і збиваємо ще сім хвилин на високих обертах", – описала процес блогерка.

У результаті має вийти висока піна щільної консистенції.

"Беремо миску з жовтками. Додаємо в неї три столові ложки цукрової пудри, крем-сир "Маскарпоне" і сироп для солодкості. Збиваємо хвилин п'ять, поки маса трохи побіліє. Далі беремо лопатку й обережно ці дві маси, жовту і білу, змішуємо. Саме лопаткою і саме обережно. Щоб легкість не зникла", – пояснила Бабкіна.

На фінальному етапі бісквітне печиво необхідно вимочити в охолодженій каві й викласти на дно форми.

"Важливо, щоб між печивом була відстань 0,5 см. Виклали. Змастили усе це кремом. Зверху ще один шар печива. Не забуваємо печиво вмочувати в каву і робити це швидко, щоб печиво не розвалилося. Зверху покрили кремом. Перевірено, що тірамісу виходить смачним саме із двома шарами", – написала дружина музиканта.

Готовий десерт необхідно накрити плівкою і поставити в холодильник настоюватися на ніч.

Тірамісу – італійський багатошаровий десерт. Професійні кондитери розрізняють кілька видів тірамісу – класичний, листковий, шоколадний тощо.