Дівчина, яка звинуватила актора Талашка у зґвалтуванні, розповіла, чому не звертатиметься до суду

Талашка з 1 вересня усунули від викладацької діяльності на час перевірки інформації про його можливі домагання до студенток
Фото: Vladimir Talashko / Facebook

Українська IT-маркетологиня Марія Смирнова 10 вересня в ефірі передачі "Твій день" на каналі "1+1" заявила, що не звертатиметься до суду із заявою про пережите 14 років тому зґвалтування, яке, за її словами, скоїв друг її батьків, викладач Київського університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого Володимир Талашко.

"Немає часу і бажання. Моєю метою було оприлюднити ситуацію, щоб попередити тих, хто може із цим зіткнутися", – підкреслила Смирнова.

За її словами, через пережите зґвалтування вона поки не готова стати матір'ю і зараз проходить терапію. Дівчина зізналася, що її чоловік у курсі того, що сталося з нею 2007 року.

Під час інтерв'ю зі Смирновою журналісти зв'язалися з Талашком телефоном, щоб узяти у нього коментар. На виклик відповів чоловік, який заявив, що журналісти зателефонували не за тим номером.

Смирнова, коментуючи цю розмову, зазначила, що на запитання відповідав не Талашко.

"Це не його голос", – заявила вона.

Відео: ТВІЙ ДЕНЬ / YouTube

Контекст:

9 серпня у Facebook розгорівся скандал, пов'язаний із народним артистом України, зіркою фільму "В бій ідуть тільки "старики", викладачем Київського університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого Володимиром Талашком – студентки звинуватили 74-річного актора в сексуальних домаганнях.

На ці заяви того самого дня відреагував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. "Ми ініціюємо службове розслідування, щоб оперативно провести перевірку всіх наведених студентами і випускниками фактів. Подібна поведінка є неприпустимою. Міністерство інформуватиме про ситуацію. Паралельно організовуємо можливість для анонімного збору інформації про випадки харасменту у мистецькій сфері. Реагуватимемо обов'язково: від службових розслідувань до притягнення до відповідальності", – написав міністр.

Талашко, коментуючи звинувачення в домаганнях, заявив, що "якогось інтимного спілкування" між ним і студентками не було. Водночас артист не став заперечувати, що запрошував студенток до себе додому для репетицій.

Зі свого боку в університеті заявили, що на час перевірки інформації про можливі сексуальні домагання Талашка до колишніх студенток його усунули від викладацької діяльності з 1 вересня.

8 вересня Талашка у зґвалтуванні звинуватила Смирнова. Актор, коментуючи її заяву, заявив, що вперше чує про цей випадок.