"Якщо не допомагаєте, а просто сторожуєте квартиру чи чоловіка, їдьте". Малахова вивезла дітей за кордон за два тижні до війни

Малахова: Я не хочу, щоб захисники, які мають знешкодити ворога, носилися з носилками зі мною, не хочу, щоб мої руки та ноги і без того дуже втомлені медики збирали по території
Фото: Dasha Malakhova / Facebook
Українська актриса та ведуча Даша Малахова, яка після нападу РФ на Україну переїхала разом із дітьми до Будапешта (Угорщина), 16 березня у Facebook закликала своїх підписників по можливості виїхати з місць, які розташовані у зоні бойових дій.

"Від'їзд для мене ніколи не був втечею, а лише оптимізацією ризиків, ефективним стратегічним рішенням, фактом, що я прийняла правила гри і виграю цю війну особисто, хай там що. Не варто покладати всю відповідальність за перемогу на захисників, волонтерів і державу. У них зараз багато справ. І завтра вони не закінчаться. Я впевнена, якщо ви в країні, де триває війна, тактично не берете участі, – ви тягар для всіх, – написала акторка. – Якщо ви не допомагаєте, а просто сторожуєте квартиру чи чоловіка, прошу – їдьте. Я не хочу, щоб захисники, які мають знешкодити ворога, носилися з носилками зі мною, не хочу, щоб мої руки та ноги і без того дуже втомлені медики збирали по території. Не хочу, щоб хлопці зайвий раз возили мені воду, ліки та їжу. Я сама у змозі подбати про себе. Пошкодуйте людей, від яких ви залежатимете, якщо залишитеся".

Малахова зізналася, що вивезла своїх синів із Києва за два тижні до початку війни.

"Я розуміла, що просто збожеволію, якщо бомбардування почнеться, а я не вберегла дітей. Я знала, що війна почнеться, це було питання часу. Я не могла працювати в Україні, була дуже нервовою і нефункціональною – для мене це дорівнює програти війну", – написала вона.

Актриса наголосила, що не планує оформляти документи біженця.

"Ми переможемо, обов'язково переможемо. Але спочатку потрібно визнати, що ми люди країни, у якій триває страшна війна. І ми зможемо встояти", – підсумувала вона.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)