Ярмоленко передав чернігівським розвідникам "те, що їм зараз потрібне"

Батьки Ярмоленка родом із Чернігівської області
Фото: yarmolenkoandrey / Instagram
Капітан збірної України з футболу Андрій Ярмоленко надав матеріальну підтримку українським розвідникам у Чернігові. Про це 16 березня на своїй сторінці у Facebook повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Я дуже дякую Андрію Ярмоленку за ту допомогу, яку він передає сьогодні своєму місту. Ці “ніштяки”, які у мене в руках, вони підуть нашим розвідникам. Це те, що їм зараз треба. Андрію, дякую!" подякував футболісту голова Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус.

до


Війна Росії проти України Головне
(оновлюється)

Контекст:

Батьки Ярмоленка родом із Чернігівської області. Футболіст народився 1989 року в Ленінграді (СРСР).

2 березня 2022 року Ярмоленко закликав гравців збірної Росії з футболу об'єднатися і показати, що насправді відбувається в Україні.

Після вторгнення в Україну російських окупантів ворог підійшов до Чернігова, але не зміг його захопити. Бої тривають на підступах до обласного центру.

Окупанти бомблять Чернігів із самого початку війни. Зокрема, 2 березня ДСНС повідомляла, що внаслідок авіаудару по місту загинуло щонайменше 33 особи, 18 дістали поранення.

За словами мера міста В'ячеслава Атрошенка, руйнування в Чернігові можна порівняти з тими, які були під час бомбардування нацистами 1941 року. У місті тяжка ситуація з електропостачанням, водою, газом, теплом.

11 березня він повідомляв, що під атаку окупантів потрапили стадіон імені Гагаріна та дитяча бібліотека. 13 березня внаслідок авіаудару обвалилася багатоповерхівка, 14 березня авіація російських окупантів розбомбила одну з насосних станцій, які подають воду у Чернігів. Загинули люди.

16 березня російські окупанти обстріляли у Чернігові людей, які стояли у черзі по хліб. Унаслідок обстрілу загинуло щонайменше 10 мирних жителів.