Єлизавета II хотіла допомогти Меган Маркл влитися в сім'ю, але її відповідь із чотирьох слів "приголомшила королеву"

Принц Гаррі і Меган Маркл одружилися навесні 2018 року
Фото: ЕРА

Королева Великобританії Єлизавета II підтримувала американську акторку Меган Маркл і давала поради, коли та тільки приєдналася до королівської родини як дівчина принца Гаррі. Про це 26 вересня пише Daily Express із посиланням на історію, описану британським журналістом Робертом Джобсоном у книзі "Наш король: Чарльз III – чоловік і монарх".

У своїй книзі Джобсон описав один із діалогів, який відбувся між королевою Великобританії і на той час коханою принца Гаррі. За словами журналіста, Єлизавета II запропонувала Маркл допомогу в адаптації до правил королівської родини, але "була приголомшена відповіддю акторки із чотирьох слів".

Під час розмови покійна королева спершу зазначила, що дуже рада тому, що її онук Гаррі знайшов нарешті кохання, а також порадила акторці звернутися до своєї молодшої невістки, герцогині Единбурзької Софі – дружини принца Едварда, герцога Единбурзького, щоб та розповіла про правила і засади їхньої родини.

Як стверджує журналіст, у відповідь майбутня невістка нинішнього короля Великобританії Чарльза III заявила, що для цього в неї є Гаррі.

Редакція видання зазначає, що цей випадок також описали у книзі британського письменника Джайлса Брандрета "Єлизавета: інтимний портрет". Автор стверджує, що покійна королева розуміла, що для Маркл адаптація до правил королівської родини може стати складним випробуванням і, щоб допомогти їй у цьому, пропонувала скористатися допомогою герцогині Единбурзької. Єлизавета II запевнила Маркл, що "Софі може допомогти розібратися в тонкощах", але "Меган чітко дала зрозуміти, що не відчуває потреби в допомозі Софі. У неї є Гаррі".

Зазначають, що герцогиню Единбурзьку, яка виросла в сім'ї середнього класу і займалася рекламою до того, як приєднатися до королівської родини, порівнюють із дружиною принца Гаррі, тому що їй довелося після заміжжя також адаптуватися до правил королівської родини.

Контекст:

Принц Гаррі навесні 2018 року одружився з Меган Маркл. 9 січня 2020 року вони заявили про намір скласти королівські повноваження. Королівська родина повідомила, що підтримала бажання принца Гаррі і його дружини "почати нове життя".

Після заяви подружжя переїхало у США, де проживало в престижному поселенні Монтесіто (Каліфорнія). Пара виховує сина Арчі (2019) і доньку Лілібет (2021).

Єлизавета II померла 8 вересня 2022 року у віці 96 років. Після смерті королеви трон успадкував її старший син, принц Чарльз. Коронація Чарльза III відбулася 6 травня 2023 року.