Юрій Рибчинський розповів, що півтора місяця тому говорила йому Алла Пугачова Росію

Пугачова виїхала з РФ і живе в Ізраїлі
Фото: maxgalkinru / Instagram

Український поет Юрій Рибчинський востаннє спілкувався з російською артисткою Аллою Пугачовою півтора місяця тому, вітаючи її із 75-річчям. Про це він розповів в інтерв'ю, яке 25 травня опубліковано на YouTube-каналі української журналістки Наташі Влащенко.

"Що вона говорить про те, що зараз у Росії відбувається? Які в неї враження?" – запитала в Рибчинського Влащенко.

"Тієї Росії, яка була навіть до 1991 року, – її вже немає. Ті люди, які виїхали, вони вивезли із собою справжню Росію, – переказав розмову зі співачкою Рибчинський. – Правильно вона каже – це терористична держава. Вона все розуміє так само, як і ми", – розповів Рибчинський.

Контекст:

Після того як у Росії почалося цькування чоловіка співачки, російського шоумена Максима Галкіна, який публічно засудив повномасштабне вторгнення країни-агресора РФ в Україну, він разом із Пугачовою і їхніми дітьми Лізою й Гаррі покинув Росію та переїхав в Ізраїль.

16 вересня 2022 року міністерство юстиції Росії занесло Галкіна в реєстр "іноземних агентів". 18 вересня Пугачова у відкритому листі закликала визнати і її "іноагентом" у РФ і побажала, щоб російські окупанти перестали "гинути за ілюзорні цілі", які роблять РФ "парією" і ускладнюють життя росіян. Від публічних заяв на підтримку України артистка весь цей час утримувалася.