Канадська письменниця показали обкладинку своєї книжки, яка згоріла під час обстрілу харківської друкарні російськими окупантами

Друкарня в Харкові потрапила під обстріл 23 травня
Фото: ЕРА

Канадська письменниця китайського походження Сіжань Джей Джао 28 травня опублікували в Instagram фото, на якому знято книжку її авторства "Залізна вдова", що згоріла під час обстрілу російськими окупантами друкарні в Харкові.

Вони (письменниця є небінарною особою і використовують займенник вони або їх."ГОРДОН") також опублікували фото працівників друкарні, які загинули під час обстрілу. Письменниця наголосили, що їх убила Росія, і закликали підписників донатити на медичну допомогу для України.

"Росія розбомбила моє видавництво Vivat. Друкарня є цивільним підприємством, і для Росії немає вагомих причин, щоб цілити в нього ракетами. Я досі шокована і намагаюся зв'язатися зі своїм видавцем", – зазначили вони.

Фото: xiranjayzhao / Instagram

Контекст:

23 травня росіяни масовано обстріляли Харків. Керівник облпрокуратури Олександр Фільчаков розповів, що приліт був по будівлі друкарні, у момент удару там перебувало 50 працівників. Загалом на території Основ'янського й Холодногірського районів Харкова зафіксували дев'ять влучань.

Українська журналістка, ведуча "Суспільного" Мирослава Барчук уточнила, що окупанти зруйнували друкарню видавництва Vivat.

Президент України Володимир Зеленський 23 травня у вечірньому зверненні зазначив, що видавничий комплекс, який став ціллю РФ, – один із найбільших в Україні. "Ракетний удар. Люди загинули, є поранені, згорів склад із книжками, обладнання. Там друкувалося багато українських видавництв. І це для російських терористів – ціль", – сказав глава держави. Він зазначив, що в пожежі згоріло 50 тис. книжок.