Канал СТБ знімає продовження серіалу "Кава з кардамоном" за власним сценарієм і розповів про конфлікт з авторкою роману Гурницькою

Виробництвом серіалу займається повністю українська команда
Фото надала пресслужба СТБ

Телеканал СТБ і Solar Media Entertainment розпочали роботу над виробництвом другого сезону костюмованої драми "Кава з кардамоном" під назвою "Кава з кардамоном. Сила землі". Головні ролі в новому сезоні виконають українські актори Олена Лавренюк, Олексій Гнатковський та Олександр Кобзар. Прем’єру в ефірі СТБ запланували на 2025 рік. Про це інтернет-виданню "ГОРДОН" розповіла пресслужба СТБ.

"Кава з кардамоном. Сила землі" – це оригінальний погляд творчої команди проєкту на нову сторінку життя Анни. Тема другого сезону – боротьба за свою землю, за сім’ю, свою честь і свободу. За свій дім як місце, де ти відчуваєш себе щасливим", – ідеться в пресрелізі. 

Виробництвом серіалу займається повністю українська команда. До написання сценарію долучилися Сергій Коротун, Ірина Громозда й Катерина Маєвська.

"Кава з кардамоном. Сила землі" буде зрозумілою навіть тим глядачам, хто не дивився першу частину, адже є зовсім новою сюжетною лінією. А за рівнем драматизму подій не поступиться найкращим історіям кохання світового кінематографу, – зазначають у пресрелізі. – "Кава з кардамоном. Сила землі" не є екранізацією наступної книги Наталії Гурницької. Це оригінальне бачення творчою командою серіалу можливого розвитку подій, відображених у першій частині. Ідея сюжету повністю належить Solar Media Entertainment. Право на створення аудіовізуального твору придбано Solar Media Entertainment, відповідні дозволи були надані авторкою роману. "Кава з кардамоном. Сила землі" не містить подій із другої книги. Назва фільму як знак для товарів і послуг "Кава з кардамоном" належить компанії Solar Media Entertainment. Авторці романів було повідомлено про рішення команди розпочати виробництво серіалу. На превеликий жаль, домовитися про спільну роботу над наступним телевізійним сезоном сторонам не вдалося". 

Фото надала пресслужба СТБ

Контекст:

10-серійну костюмовану драму "Кава з кардамоном" зняли за мотивами бестселера української письменниці Наталії Гурницької "Мелодія кави в тональності кардамону". Це історія про заборонене кохання молодої українки й польського шляхтича, події якої розгортаються у Львові XIX століття. Прем’єра в ефірі СТБ відбулася у грудні 2021 року.