Хас: Я не виїзний. Люди з міністерства не відправляли мене навіть на благодійні виступи, бо я ніколи не був провладним чуваком

Репер Хас: Я не петляю, не ухиляюся
Фото: khassan_nazar / Instagram

Український репер Хас поки не оновлював своїх даних у територіальному центрі комплектування (ТЦК). Про це він розповів в інтерв'ю, яке 5 червня опублікували на сайті "Коротко про".

"Ви вже оновлювали свої дані у ТЦК? Адже цей процес, як виявилося, не з легких", – запитали артиста.

"Ні, я, на жаль, ще не пройшов оновлення. Просто фізично не було часу. У мене немає ні відстрочок, ні довідок про те, що я можу відкосити, незважаючи на моє скудне становище зі здоров'ям. Ті хвороби, які в мене є, могли б дозволити мені це зробити. Але я цього не роблю. Як тільки звільниться час, мені доведеться обновити дані, – відповів він. – Я не виїзний, жодного разу після повномасштабного вторгнення не був за кордоном. Наші люди з міністерства не відправляли мене навіть на благодійні виступи. Бо, в принципі, я ніколи не був провладним чуваком".

Хас заявив, що не переховується від ТЦК і "періодично тиждень через тиждень живе за місцем прописки".

"Ні для кого не є секретним графік мого туру. Я постійно в дорозі, постійно на блокпостах. Буває – зупиняють, буває – не зупиняють. Хтось упізнає, хтось питається, куди їду, тоді показую афішу, що збираю гроші на армію. У мене є мільйон доказів того, що я справді збираю на армію. Бо в нас є артисти, які за кордоном відіграли 13 концертів і купили одну машину. А я граю в Україні чотири концерти й купую три машини. Я не петляю, не ухиляюся", – запевнив співак.

Контекст:

Хас (Назар Хассан) виступає як сольний артист із 2015 року.

У січні 2023 року репер Хас розповідав, що після повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну сам ходив до військкомату, але його не взяли. За словами артиста, під час проходження медогляду в нього виявили дві старі травми хребта й заявили, що його не можна мобілізувати. За словами 33-річного Хаса, у військкоматі йому сказали, що викличуть повісткою, якщо буде треба.