"Коли мама лежала в лікарні, подзвонили з лейбла". Тоня Матвієнко розповіла про контракт, який перед смертю встигла підписати її матір

Тоня Матвієнко про матір: Усі її записи, диски в нас удома зберігалися просто в пакетах
Фото: Тоня Матвієнко / Facebook

Народна артистка України Ніна Матвієнко перед смертю підписала контракт із лейблом про права на її творчу спадщину. Про це в інтерв'ю, яке 12 березня опублікували на сайті "Радіо Промінь", розповіла її донька, українська артистка Тоня Матвієнко.

"Як щодо творчого спадку Ніни Матвієнко? Чи всі її матеріали є на стримінгових платформах? Чи, можливо, залишилося щось невидане, ще не оприлюднене?" – запитали в Тоні Матвієнко.

"На щастя, я встигла закрити це питання. Коли мама лежала в лікарні, мені подзвонили з одного лейбла, запропонували продати їм право на всі пісні Ніни Матвієнко. Тоді я замислилася над тим, що треба щось робити, бо мами не стане, що ж тоді буде з її творчим спадком, із тим, чому вона присвятила все своє життя. Вирішила все оформити правильно, щоб робота мами залишилася на довгі-довгі роки. Знаєте, усі її записи, диски в нас удома зберігалися просто в пакетах. Я звернулася до іншого лейбла, мама підписала контракт, тому весь її спадок є зараз на музичних платформах", – пояснила артистка.

Тоня Матвієнко не стала уточнювати, про який лейбл ідеться.

Контекст:

Ніна Матвієнко померла 8 жовтня 2023 року, не доживши до 76-річчя два дні. Артистку поховали 11 жовтня на Звіринецькому цвинтарі.

Згодом її дочка повідомила, що Ніна Матвієнко потрапила до лікарні 8 серпня – рівно за два місяці до смерті. "У якийсь момент вона стала погано себе почувати – дуже живіт болів – і "швидка" відвезла її до лікарні. Для всіх було шоком. Як це – людина, яка все життя була енергійною, спортивною, не пила, не палила, до кінця життя бігала по сходинках – і таке могло статися? Лікар сказав, що в Ніни Митрофанівни вже майже чотири роки була хвороба. Для неї це був також шок. Вона боялася померти від цієї хвороби", – зізналася Тоня Матвієнко.

Чоловік Тоні Матвієнко, український співак Арсен Мірзоян в інтерв'ю українському ведучому Славі Дьоміну повідомив, що в Ніни Матвієнко після госпіталізації виявили онкологію.