"Коли на тебе чекає родина, це дає зовсім інший рівень мотивації на фронті". Сенцов повідомив, що його дружина й син повернулися зі США в Україну

Сенцов і Вельч одружилися влітку 2022 року
Фото: Oleh Sentsov / Facebook
Колишній політв'язень, український режисер Олег Сенцов, який у складі ЗСУ захищає Україну від російських окупантів, 28 червня у Facebook повідомив, що його дружина, директорка з адвокації американської компанії Ridgley Walsh Вероніка Вельч і їхній спільний син повернулися зі США в Україну.

"Я дуже пишаюся своєю коханою жінкою. Хоча ми зараз постійно перебуваємо в розлуці, зв'язок між нами стає лише міцнішим. Я радий, що Вероніка з Дем'яном повернулися в Україну, незважаючи на певні ризики, – написав він. – Коли в тебе є дім, де на тебе чекає твоя родина, це дає зовсім інший рівень мотивації тут, на фронті. Ти точно знаєш, заради кого ти ризикуєш життям, ти точно знаєш, заради кого ти повинен вижити".

Контекст:

Сенцов і Вельч одружилися влітку 2022 року. У грудні подружжя повідомило, що в них народився син Дем'ян. Наприкінці січня 2023 року Вельч писала, що їхній син набув українського громадянства. На той момент вона з дитиною перебувала у США.

Від попередніх стосунків у Сенцова є троє дітей. Дорослі Аліна та Владислав – діти від першого шлюбу. Про народження третьої дитини – дочки Емми – Сенцов повідомив 5 лютого 2021 року. Вона народилася 16 грудня 2020 року. З її матір'ю, українською поетесою Юлією Бабич Сенцов зустрічався кілька місяців. Про вагітність Бабич дізналася вже після розставання.

Вельч народилася в Івано-Франківську, закінчила Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. Її ексчоловік – колишній координатор руху "Чесно", політичний консультант Андрій Круглашов. Вони мають спільного сина Лева.