Комаров розповів, що у нього з номера в готелі "вид на збагачену руду"

Комаров знявся в короткометражному фільмі про металургію
Скріншот: Робимо українське / YouTube
Український телеведучий і мандрівник Дмитро Комаров заявив про подібність процесу підготовки руди до виплавки металу і підготовки до поїздки.

Про це він розповів, узявши участь у відеопроєкті компанії "Метінвест", що вийшов 10 серпня.

Комаров, чий виступ за сюжетом ролика показували студентам, зазначив, що до подорожі, щоб вона вийшла цікавою, потрібно готуватися.

"Схожість [у процесі підготовки до подорожі й підготовки до виплавки руди] є. Спочатку треба перерити тонни інформації, вивудити з неї найцінніше. А потім збагатити ці знання порадами місцевих. Так само і руда. Перш ніж відправити її у плавильний вояж треба відібрати з неї найбільш корисні та кращі елементи. І вважайте, ваш ідеальний путівник готовий. У металургії це зветься магнітне збагачення і флотація руди. Так, гарна подорож – складна штука", – сказав він.

Мандрівник зазначив, що з його номера в готелі відкривається неймовірний краєвид на збагачену руду.

На відео в цей час показували виробництво агломерату.

Виробництво агломерату показали студентам. Скріншот: Робимо українське / YouTube

Контекст:

На сайті "Робимо разом" зазначено, що промислова група "Метінвест" працює вже 15 років. За цей час було вироблено 142 млн тонн сталі. Компанія заплатила 164 млрд грн податків, інвестувала $10 млрд у роботу своїх підприємств і 2,5 млрд грн – у розвиток українських міст. Загалом на підприємствах "Метінвесту" працює приблизно 80 тис. співробітників, уточнюють на сайті.

У короткометражці "Металева зірка", крім Комарова, знялися фронтвумен українського гурту The Hardkiss Юлія Саніна, кулінар і ресторатор Дмитро Борисов і воротар донецького "Шахтаря" Андрій Пятов.