Кондратюк: Після того, як Лорак виступила з концертом на річницю російського флоту, про неї безглуздо говорити. У неї нема мізків

Після 2014 року Ані Лорак працює і живе у РФ
Фото: Ані Лорак / Facebook
Український ведучий і продюсер Ігор Кондратюк в інтерв'ю, яке вийшло 17 квітня в YouTube "5 каналу", заявив, що українці приділяють надто багато уваги українській співачці Ані Лорак, яка живе і працює у країні-агресорі Росії.

Таку думку він висловив, коментуючи останнє інтерв'ю артистки, яке вона дала одному з російських пропагандистських YouTube-каналів.

В інтерв'ю Ані Лорак назвала повномасштабне вторгнення країни-агресора РФ в Україну "сталося те, що сталося", заявила, що переїхала у 2012 році до Росії, тому що її змусили, а також назвала російського артиста Філіпа Кіркорова, який підтримує російську агресію проти України, своїм старшим братом.

"Дівчина зробила однозначний вибір. Причому цей вибір було зроблено, мабуть, не нею. Тому що сказати, що вибрала вона, це значить, що в неї є мізки. А судячи з її дій із 2014 року, мізків у неї нема. Багато уваги ми їй приділяємо", заявив Кондратюк.

Він зазначив, що Ані Лорак не єдина українка, яка живе в Росії й мовчить про повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

"Просто вона публічна особа і ми її знаємо. Маса людей сидить, жує соплі, як я люблю казати, сказав Кондратюк. Після того, як вона виступила з концертом на річницю російського військово-морського флоту у 2016 році, узагалі про неї безглуздо говорити. У неї нема мізків".


Контекст:

Ані Лорак (Кароліна Куєк) народилася 1978 року в місті Кіцмань Чернівецької області.

Після 2014 року артистка працює у РФ. 2 березня 2022 року Ані Лорак заявила, що "в Україні триває вбивча та руйнівна війна", і закликала її зупинити. Співачка не вказала, кому конкретно адресовано її заклик, а також те, що країна-агресор РФ напала на Україну.

19 жовтня президент України Володимир Зеленський ввів санкції стосовно артистів, які підтримали політику російського лідера Володимира Путіна. У санкційному списку, зокрема, опинилася й Ані Лорак. 1 січня 2023 року співачка назвала ракетний обстріл Києва в новорічну ніч "ситуацією, яка затьмарила їй момент свята".

2023 року артистка оголосила про гастролі у РФ, але її концерти скасували, запідозривши, що вона передає свої гонорари на підтримку ЗСУ. Після цього співачка виступила із заявою, у якій повномасштабне російське вторгнення в Україну назвала "конфліктом між Україною та Росією". Вона також написала, що "ніколи не надавала військової допомоги".

Ані Лорак занесено в базу "Реєстру ДержZрадників".