Кондратюк: Російська культура в Україні має бути лише для власного користування. Як порнографія

Кондратюк: Російська культура обнулилася для України 24 лютого
Фото: Igor Kondratiuk / Facebook
Український ведучий і шоумен Ігор Кондратюк вважає, що після того, як Росія напала на Україну, російська культура та література для українців обнулилися остаточно. Про це він написав 19 квітня у Facebook.

"Знову мені ставлять питання, що робити з "російською культурою та літературою" в Україні після війни. Моя відповідь: "Забути назавжди!" Російська культура обнулилася для України 24 лютого остаточно. Українська культура виявилася на порядки більш гуманістичною та більш прогресивною, ніж російська! Російська література в Україні має бути лише для власного інтимного користування громадян. Як порнографія – ви маєте право дивитися, слухати, вивчати, але держава до цього не повинна мати ніякого відношення", – написав він.

Кондратюк закликав сказати культурі агресора "ні".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

14 квітня міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет заявив, що робоча група Міносвіти оцінить необхідність дослідження у межах шкільного курсу "Зарубіжна література" російських творів.

За його словами, через збройну агресію Росії проти України наратив належності до чогось російського викликає в українців внутрішнє обурення та агресію.