"Квартал 95" переходить на українську мову, але є винятки

"Квартал 95" буде використовувати іноземні мови у своїх шоу тільки для пісень і фонограм та у випадках, коли це виправдано творчим задумом
Фото: Студия "Квартал 95" / Facebook
Студія "Квартал 95" із 16 липня проводитиме всі концерти свого шоу "Вечірній квартал" українською мовою. Про це пресслужба студії розповіла "Українським новинам".

"ТОВ "Квартал 95" у своїй діяльності завжди дотримується всіх вимог чинного законодавства України. 16 липня набувають чинності нові норми закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Від сьогодні, 16 липня, супровід (конферанс) усіх концертів "Вечірнього кварталу" здійснюється державною мовою", – заявила пресслужба.

Однак в окремих випадках артисти зможуть використовувати в своїх номерах й інші мови, зокрема і російську.

"Інші мови під час проведення концертів будуть використовуватися як виняток для пісень і фонограм, а також у випадках, коли це виправдано творчим задумом, що дозволяється відповідно до ч. 2 ст. 23 закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", – додали представники "Кварталу 95".

Контекст:

16 липня стартував черговий етап втілення закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Із цього дня всі концерти, шоу-програми, культурно-мистецькі, розважальні заходи мають проводити державною мовою. Державною мовою також потрібно виготовляти оголошення, афіші, постери, вхідні квитки, буклети та інші матеріали про культурні і видовищні заходи.

Студія "Квартал 95" – українська компанія, яка займається виробництвом аудіовізуального контенту та концертною діяльністю. Її заснували 2003 року на базі команди КВК "95-й квартал". Вона випускає такі шоу, як "Вечірній квартал", "Розсміши коміка", "Ліга сміху" та інші. Одним із головних коміків "Вечірнього кварталу" був Володимир Зеленський, який перестав зніматися у проєктах студії після обрання президентом України.