Медики назвали ймовірну причину смерті Єлизавети II, пояснивши походження темних плям на її руках

Єлизавета II була монархом Великобританії, який правив найдовше
Фото: ЕРА
Австралійський лікар Деб Коен-Джонс в інтерв'ю газеті Express заявив, що колір шкіри рук королеви Великобританії Єлизавети II під час зустрічі 6 вересня з новою прем'єр-міністеркою країни Ліз Трасс вказував на погіршення її здоров'я.

За словами лікаря, темні плями на шкірі могли свідчити про захворювання периферичних судин, що супроводжується порушенням кровообігу, інколи ж призводить до серцевої недостатності. Коен-Джонс припустив, що королева могла відчувати біль. Лікар не відкидає, що ці проблеми могли стати причиною смерті 96-річної королеви.

У коментарі виданню представники американського хоспісу Crossroads підтвердили версію австралійського лікаря, зазначивши, що темні плями є ознакою того, що "кров більше не тече ефективно".

Фото: ЕРА

Контекст:

8 вересня пресслужба Букінгемського палацу повідомила, що лікарі королеви стурбовані станом її здоров'я. Того ж дня стало відомо, що королева Єлизавета ІІ померла. Їй було 96 років.

Єлизавета II була монархом Великобританії, який правив найдовше. Після її смерті престол успадкував старший син королеви Чарльз.

У Великобританії у зв'язку зі смертю королеви оголошено 10-денну жалобу.

8 вересня Чарльз уже як король опублікував у Twitter свою першу заяву. Він назвав смерть королеви "моментом найбільшої печалі" для сім'ї і "незліченної кількості людей по всьому світу".

10 вересня на засіданні ради престолонаслідування Чарльза III офіційно проголосили королем Великобританії.

Королеву поховають 19 вересня, церемонія відбудеться у Вестмінстерському абатстві.