"Накачував наркотиками й обіцяв кар'єру в модельному бізнесі". 16 жінок звинуватили фокусника Копперфілда в сексуальному насильстві – The Guardian

67-річний Копперфілд заперечує звинувачення на свою адресу
Фото: ЕРА

16 жінок, які працювали з американським ілюзіоністом і фокусником Девідом Копперфілдом у період із 1980-х до 2014 року, звинуватили його в сексуальних домаганнях і неналежній поведінці. Про це 15 травня в публікації-розслідуванні повідомило видання The Guardian.

Ексспівробітниці фокусника в розмові із журналістами видання заявили, що на той момент вони були неповнолітніми, а дехто зізнався, що їм було по 15 років, хоча Копперфілд міг цього й не знати.

Троє із 16 жінок повідомили, що ілюзіоніст "накачував їх наркотиками" перш ніж вступити в сексуальний зв'язок. Ще четверо стверджують, що він торкався їх і змушував робити "сексуалізовані дотики до його тіла" під час виступів на сцені.

Під час розслідування, яке журналісти The Guardian проводили протягом п'яти років, з'ясували, що фокусник обіцяв жінкам, які звинуватили його в домаганнях, допомогти з кар'єрою в модельному бізнесі або індустрії розваг.

Одна з імовірних жертв розповіла виданню, що познайомилася з Копперфілдом під час його шоу 1991 року, коли їй було 15 років. Після знайомства Копперфілд почав телефонувати їй пізно вночі, надсилав подарунки і квитки на свої шоу, а коли їй виповнилося 18, вони зайнялися сексом за взаємною згодою.

Видання нагадує, що у 2018 році ще одна з імовірних жертв фокусника, на ім'я Бріттні Льюїс, заявила, що зазнала сексуального насильства з боку Копперфілда в 1988 році.

Ще одна співрозмовниця The Guardian розповіла журналістам у 2024 році, що її разом із подругою "накачали наркотиками", коли вони погодилися зустрітися з Копперфілдом після його шоу в 1993 році.

67-річний Копперфілд заперечує всі звинувачення на свою адресу. Його адвокати в коментарі виданню заявили, що він "ніколи не поводився неналежно з кимось, не кажучи вже про неповнолітніх". Вони наголосили, що Копперфілд є прибічником руху #MeToo в Голлівуді, який спонукає жінок розповідати про свої історії ймовірного насильства.

Контекст:

The Guardian зазначає, що Копперфілд став об'єктом розслідування як людина, яка тісно спілкувалася з обвинуваченим у сексуальному насильстві й торгівлі людьми американським мільйонером Джеффрі Епштейном.

Копперфілд (справжнє ім'я – Девід Сет Коткін) народився 1956 року у США. Із 1993-го до 1999-го він перебував у стосунках із німецькою фотомоделлю Клаудією Шиффер. Із 2006 року фокусник перебуває у стосунках із французькою фотомоделлю Хлоєю Госселі. У пари є донька Скай (2010).