"Не йди" – "Відпусти". Соцмережі жартами й мемами відреагували на появу ТЦК на концерті Вакарчука

Гурту "Океан Ельзи" в жовтні виповнилося 30 років
Фото: Океан Ельзи / Okean Elzy / Facebook

Поява співробітників територіального центру комплектування та соціальної підтримки ввечері 11 жовтня біля Палацу спорту, де відбувався концерт українського гурту "Океан Ельзи", спричинила активне обговорення в мережі. Інтернет-видання "ГОРДОН" зібрало найсмішніші реакції на ситуацію.

Прессекретарка гурту Вікторія Хоменко розмістила у Facebook скріншоти, автор яких пожартував на тему продажу квитків на концерт гурту після того, як там з'явилися співробітники ТЦК.

"Люблю почуття гумору українців. Зозулька за то ще й тримається якось", – написала Хоменко.

Серію мемів розмістили на своїй сторінці в соцмережі X адміністратори пабліка "Баба і кіт".

Автори спільноти в контексті ситуації перефразували назву хіта "Океану Ельзи" "Майже весна".

А також склали список улюблених пісень співробітників ТЦК й ухилянтів із репертуару "Океану Ельзи".

До першого увійшли такі хіти, як "Не йди", "Все буде добре", "На лінії вогню", "Стріляй", а до другого – "Відпусти", "Я їду додому".

Контекст:

11 жовтня в київському Палаці спорту відбувся перший із п'яти сольних концертів українського гурту "Океан Ельзи", який у 2024 році святкує своє 30-річчя. На концерті Вакарчук виконав головні свої хіти "Без бою", "Не питай", "Майже весна", "Відпусти", а також заспівав нові пісні, які увійшли до двох останніх альбомів колективу, – "Той день" і Lighthouse. Він також подякував українським захисникам, а пісню "Місто Марії" присвятив воїнам, які загинули на війні.

Після концерту ЗМІ повідомили, що приблизно пів сотні працівників територіального центру комплектування та соціальної підтримки масово перевіряли чоловіків, які виходили з Палацу спорту. Повідомляють, що деяких із відвідувачів концерту затримували й садили в поліцейські автомобілі.