Київський ТЦК про перевірку документів після концерту "Океану Ельзи": Конфліктних ситуацій за участю військовослужбовців не було

У Києві ввечері 11 жовтня біля Палацу спорту приблизно пів сотні працівників ТЦК масово перевіряли документи в чоловіків
Фото: tsn.ua

Заходи з оповіщення й перевірки військово-облікових документів у чоловіків проводять постійно з моменту введення в Україні воєнного стану й оголошення загальної мобілізації. Про це в коментарі "Укрінформу" 13 жовтня повідомили в Київському міському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

У Києві ввечері 11 жовтня біля Палацу спорту приблизно пів сотні працівників ТЦК масово перевіряли документи в чоловіків, які виходили після концерту українського гурту "Океан Ельзи". Декого з відвідувачів концерту затримували і саджали в поліцейські автівки.

"Затримання громадян, які порушили норми закону, відбувалося співробітниками Національної поліції України. Конфліктних ситуацій за участю військовослужбовців ТЦК зафіксовано не було", – розповіли у столичному військкоматі.

Контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан і загальну мобілізацію. Востаннє їхню дію продовжили до 9 листопада 2024 року.

У квітні в Україні ухвалили оновлений закон про мобілізацію, він набув чинності 18 травня. Згідно з однією з його норм, усі військовозобов'язані протягом двох місяців мали оновити для ТЦК та СП свої персональні дані через ЦНАП, електронний кабінет або прийшовши у військкомат.

17 травня Зеленський підписав закон про багаторазове підвищення штрафів за військові правопорушення, зокрема за ухилення від мобілізації.