"Не шукай, як правильно, шукай, як комфортно". Дорофєєва закликала окреслити особисті кордони у стосунках

"Як сказати коханій людині, що тобі треба більше простору? Словами. Через рот", – заявила Дорофєєва

Фото: nadyadorofeeva / Instagram

Українська співачка Надя Дорофєєва знялася в ролику UNFPA Ukraine – українського відділення фонду ООН у сфері народонаселення, що спеціалізується на гендерній рівності, репродуктивному здоров'ї та розвитку потенціалу молоді.

11 серпня ролик з'явився на YouTube-каналі організації. У соціальному ролику 31-річна співачка говорить про важливість окреслення особистих кордонів у будь-яких, особливо сімейних або партнерських стосунках.

"Ніхто чомусь не каже, що бути разом 24/7 – це початок кінця", – розповідає Дорофєєва, наводячи приклади, коли пари в один і той самий момент часу хочуть різного, наприклад, вона в кіно, а він – на баскетбол.

"Як сказати коханій людині, що тобі треба більше простору? Словами. Через рот. Без варіантів. Тримайте ґайд з особистими кордонами і перевіряйте, чи все окей із вашими", – підкреслила співачка.

Вона перерахувала приклади цих особистих кордонів:

  • фізичні, тобто "місце, де ти в будиночку";
  • інтелектуальні, тобто "право на власну точку зору та інтереси";
  • емоційні, тобто "коли поважають твої почуття";
  • сексуальні, "коли "ні" означає "ні";
  • часові, тобто "час, який ти проводиш наодинці";
  • матеріальні, тобто "гроші та речі, що належать тільки тобі".

"Не шукай, як правильно, шукай, як комфортно. [...] Не бійся проговорити з партнером ситуацію і визначитися з тим, що важливо для кожного з вас. Не бійся проживати своє життя", – закликала Дорофєєва.

Відео: UNFPA Ukraine / YouTube

Контекст:

Надя Дорофєєва народилася 1990 року в Сімферополі. Із 2010 року була солісткою гурту "Время и Стекло", виступала в дуеті з Олексієм Завгороднім (Позитивом).

2020-го Дорофєєва та Позитив заявили про розпад гурту. 30 жовтня в Києві відбувся прощальний виступ колективу. За словами його продюсера Потапа (Олексія Потапенка), причиною розпаду гурту стало бажання Дорофєєвої розпочати сольну кар'єру.

19 листопада 2020 співачка презентувала перший сольний кліп під псевдонімом Dorofeeva. Перший сольний концерт співачка дала в Києві 5 червня 2021 року.

Дорофєєва офіційно одружена з музикантом Володимиром Дантесом (Dantes) із 2015 року. У серпні подружжя відсвяткувало 10-річчя від дня знайомства.