"Не все так просто". Продюсер "1+1" прокоментував імовірність трансляції нацвідбору на "Євробачення" замість СТБ

СТБ спільно з Суспільним проводило національний відбір на "Євробачення" з 2016 року
Фото: Eurovision Ukraine – Євробачення Україна / Facebook

Генеральний продюсер українського телеканалу "1+1" Максим Кривицький 8 вересня в інтерв'ю "Детектор медіа" не відкинув імовірність того, що новий національний відбір на міжнародний пісенний конкурс "Євробачення" транслюватимуть зокрема в ефірі їхнього каналу замість каналу СТБ, керівництво якого відмовилося від цього проєкту.

За словами Кривицького, зараз менеджмент "плюсів" думає над тим, як сформулювати свою пропозицію про співпрацю Національній суспільній телерадіокомпанії. Він підкреслив, що для їхнього каналу виробництво такого рівня шоу є викликом.

Кривицький також зазначив, що "у цьому шоу не все так просто", тому  вони думають, як "скласти вигідну для нас схему".

Резюмуючи, Кривицький підкреслив, що, можливо, пропозиції про співробітництво Суспільному з їхнього боку не буде.

Контекст:

СТБ спільно із Суспільним проводило національний відбір на "Євробачення" з 2016 року. У перший рік спільного проведення проєкт встановив рекорд за кількістю унікальних смс-повідомлень, отриманих у підсумку голосування за учасників відбору. Тоді надіслали приблизно 344 тис. повідомлень.

З 2018 року етапи відбору транслювалися в прямому ефірі на СТБ і Суспільному. 30 серпня стало відомо, що СТБ відмовився надалі від партнерства з Суспільним у цьому проєкті, не назвавши причин свого рішення.

31 серпня представники Суспільного заявили, що ними було ухвалено рішення про завершення співпраці з СТБ через різні погляди щодо подальших умов взаємодії і у зв'язку із закінченням трирічного меморандуму між каналами.