"Ніч яка місячна". Пивоваров і Kola заспівали дуетом пісню на вірші Старицького. Відео

Пивоваров: Цьому віршу Михайла Старицького вже понад століття, його знають різні покоління
Фото надала команда артистів

Український співак Артем Пивоваров 2 жовтня в межах культурного проєкту "Твої вірші, мої ноти" презентував нову пісню під назвою "Ніч яка місячна", створену на вірш українського поета Михайла Старицького "Виклик". Пивоваров записав композицію разом зі своєю колегою Kola.

"За основу пісні взято вірш Старицького, рядки якого знає чи не кожен українець. Ця поезія – одна з перлин української літератури, що набула нової музичної форми в авторському проєкті Пивоварова", – ідеться у пресрелізі.

За словами Пивоварова, він відчуває велику відповідальність, презентуючи своє бачення класики. 

"Цьому віршу Михайла Старицького вже понад століття, його знають різні покоління. У проєкті "Твої вірші, мої ноти" я прагну популяризувати та розвивати нашу культуру, тож ми спробували розглянути цю поезію через призму сучасності. Як на мене, Kola гармонійно доповнила цю музичну розповідь, додала композиції емоційності та ніжності. Сподіваюся, ця романтична історія відгукнеться в серцях людей", – зазначив артист. 

Kola додала, що цей вірш Старицького завжди був для неї особливим.

"Ще з дитинства пам'ятаю, як кожен рядок відгукувався мені чимось близьким і рідним. Тому, коли Артем запропонував створити музичну інтерпретацію цього класичного твору в рамках його проєкту, з радістю погодилася. Ми не просто використали вірш, а додали власне бачення, створили нову мелодію, яка підкреслює глибину й настрій. Мені було дуже комфортно працювати разом із Пивоваровим, я вклала в наш дует усю душу, і мені справді подобається результат, сподіваюся, такі самі позитивні емоції принесе і слухачам її прослуховування", – сказала артистка.

Контекст:

Пивоваров народився 1991 року в місті Вовчанськ Харківської області. Навчався в медичному коледжі, після його закінчення три роки працював помічником анестезіолога. Закінчив Національну академію міського господарства в Харкові.

Записувати музику почав 2012 року, викладаючи відеороботи в мережі. 2013 року артист випустив перший альбом "Космос". З 2015 року як музичний продюсер співпрацював з українськими та російськими артистами.

Після повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну артист заявив, що забрав у російських співаків права на свої пісні.