Олена Тополя записала музичний твір на вірші Лесі Українки. Аудіо

Олена Тополя: Цей вірш дуже нагадує мене в дитинстві
Фото надала команда артистки

Українська співачка Олена Тополя 25 жовтня в YouTube презентувала музичну композицію на вірш української письменниці Лесі Українки "Як дитиною, бувало…". 

"Цей вірш дуже нагадує мене в дитинстві, – цитує артистку її пресслужба. – Він прямо, як рідненький, ліг на серце. Я щаслива, що мала змогу виконати таку пісню на такий прекрасний вірш і що саме мені випала ця можливість. Я сподіваюся, що твір житиме довго й надихатиме молодь вивчати наших поетів, письменників і героїв, знаних у світі".

За словами артистки, вірш Лесі Українки відображає непохитну силу її особистості й духу.

"Вона з дитинства зробила вибір писати українською, ставши символом волелюбності й національної самосвідомості. Вона не лише Українка за псевдонімом, але й за станом душі, залишивши нам приклад сильної волі, сміливих думок і незламного духу", – підкреслила співачка.

Команда співачки розповіла, що музику до твору написав український музикант NeuroBandura за допомогою штучного інтелекту.

Контекст:

Олена Тополя в жовтні 2023 року повідомила, що відмовилася від свого сценічного псевдоніма Alyosha й тепер виступатиме під своїм ім'ям.