"Ось тоді настала пітьма". Бочеллі розповів, як у 12 років назавжди осліп під час гри у футбол

За словами Бочеллі, він ніколи не приймав жодної форми жалю, тому що не бачив у ньому сенсу
Фото: ЕРА

На Міжнародному кінофестивалі в Торонто (Канада) 7 вересня відбулася прем'єра фільму англо-італійської режисерки Козими Спендер "Андреа Бочеллі: Тому що я вірю", повідомляє People. У фільмі італійський тенор розповідає про нещасний випадок, який стався на футбольному полі, після чого він осліп.

За словами артиста, у дитинстві його вважали "вкрай короткозорим", оскільки він бачив лише зблизька. У фільмі тенор зазначає, що "дуже добре пам'ятає світ, який бачив".

Брат тенора Андреа Альберто зазначив, що Андреа Бочеллі народився із вродженою глаукомою й до 3,5 року йому зробили 13 операцій. Коли майбутньому тенору виповнилося сім років, його відправили до школи-інтернату для людей із вадами зору, оскільки "жодна місцева школа не хотіла його приймати". Сам Бочеллі той період називає найгіршим моментом у своєму житті, оскільки міг приїжджати додому лише на канікули, а сім'я відвідувала його раз на місяць.

Коли Бочеллі було 12 років, він осліп назавжди. Це сталося під час гри у футбол в інтернаті. Його тоді поставили на ворота, хоча раніше він ніколи цього не робив. За словами 65-річного артиста, м'яч влучив йому в обличчя, від удару стався крововилив, і "ось тоді настала пітьма".

У фільмі тенор зазначає, що ніколи не приймав жодної форми жалю, тому що не бачив у ньому сенсу.

Контекст:

Бочеллі народився в Італії 1958 року. Навчаючись оперному співу, він змушений був ночами підробляти артистом у ресторанах. Дебют Бочеллі як тенора відбувся 1994 року на фестивалі в Сан-Ремо. Виступав перед папою римським, випустив багато альбомів, нагороджений зіркою на голлівудській Алеї слави за внесок у театральне мистецтво (оперу). Кілька разів вигравав премії Classical Brit і World Music Awards, номінувався на Grammy та Emmy.

Бочеллі одружений. Зі своєю дружиною Веронікою Берті він познайомився у 2002 році. У березні 2012 року в них народилася дочка Вірджинія. Це перша дитина для Берті і третя – для Бочеллі, від попереднього шлюбу у співака двоє синів: Амос (1995) і Маттео (1997). У березні 2014-го Бочеллі й Берті офіційно оформили свої стосунки.

Бочеллі кілька разів відвідував Україну.