Осадча: Коли у 2005 році я почала одягати речі українських дизайнерів, це було дивиною

Осадча: Тиждень моди відбувся, щоб нагадати, що індустрія живе й росте
Фото: kosadcha / Instagram

Українська ведуча і громадська діячка Катя Осадча 6 вересня в Instagram поділилася своїми враженнями від українського Тижня моди Ukrainian Fashion Week 2024.

"Випереджаючи критику показів під час війни, напишу, що українська легка промисловість в Україні була сильною галуззю, але непрості 90-ті та становлення незалежності з приватизаціями, ринками з китайськими товарами й неспроможність конкурувати з дешевим неякісним одягом майже повністю зруйнували виробництво українського одягу і взуття. Пройшло 30 років, і зараз ми маємо свої популярні бренди, – зазначила ведуча. – Коли у 2005 році для зйомок "Світського життя" я почала одягати речі українських дизайнерів, це було дивиною, адже всі намагалися одягтися в пізнавані західні бренди".

Ведуча заявила, що за 20 років індустрія помітно зросла.

"З показів для клієнтів, які все одно замовляли щось для себе, як в ательє, шоу перетворилися на повноцінні покази колекцій, які тиражуються в розмірах і мають великий попит. Я пишаюся нашими дизайнерами, які, попри все, роблять, горять ідеями, вкладають все, що заробляють на те, щоб зростати й показувати всьому світу українське, – написала Осадча. – Тиждень моди відбувся, щоб нагадати, що індустрія живе й росте, і це важливо для того, щоб молоді люди вибирали професії, пов'язані з легкою промисловістю".

Контекст:

Ukrainian Fashion Week 2024 вперше відбувся в Києві після початку повномасштабного вторгнення країни-агресора Росії в Україну.